Cordoba

Campingen vi låg på i La Zugia, utanför Granada, visade sig vara väldigt trevlig och välskött. På väg från duschen gick jag fel och försökte gå in i en annan liknande husbil. Paret där som satt och åt frukost såg lätt skärrade ut när jag slet i dörren och gav kvinnan där inne killerblicken.
Vad 17 gjorde hon i VÅR bil?
Ok, jag kan faktiskt be om ursäkt och det är inte lätt att gå rätt alltid.
Sedan, när jag hittat rätt, kollade jag paret mittemot vår bil. Han i långt, grått hår i hästsvans, Motörhead-tröja och mönstrade lycratights. Hon liten, blond och kedjerökande. Började fundera på hur de träffats, på gymmet eller på en Motörheadkonsert.

Hundrundan i närliggande kvarter gick bland vackra villor. Men luften… all trafik på vägarna runt, plus från kvartsmiljonstaden Granada gav en ständig lukt av avgaser, även i de finare kvarteren bakom allfartsvägarna.

Efter snart tre veckor har det börjat sina i förråden, och innan vi startade tog vi med en sväng in om stormarknaden i byn och fyllde på lite. 
Körningen till Cordoba gick bra, Eva-Gun och jag var helt överens om vägen och Mannen gjorde som vi sade. Min telefon ringde, och en kille undrade om jag kunde medverka som statist i andra säsongen av Tunna Blå Linjen. Det hade jag gärna gjort om jag varit hemma. 
Nu är jag ju inte det, utan vi rullade in i Cordoba och Mannen hittade direkt till ställplatsen som ligger väldigt centralt. Parkerade, justerade med blocken och tog hundarna med oss ner i gamla stan, några hundra meter bara. Vilken fantastisk plats! Blommande små gränder med mysiga serveringar och pampiga byggnadsverk. Mest känd är Mesquita katerdralen som från början var en moské. Här har människor med alla de tre stora religionerna levt. Den romerska bron med alla sina arkader är ett måste att gå över.  Lunch med calamares och vin på en solig servering och vi var överens om att vi fått en ny favoritstad på listan! 

Vi kom tillbaka till husbilen lagom för att ge hundarna mat, och upptäckte en stor park alldeles bakom ställplatsen. De fick chansen att springa lösa lite efter att ha gått fint i koppel hela dagen. Siri fick totalt labbefnatt av lycka och minst tio varv i stora cirklar runt oss så gräset yrde. 

Vi var lite oroliga för att vi skulle störas av någon sorts trafikbuller, men icke. Somnade gott vid midnatt efter att ha vunnit stort i Yatzy, och sov som en gris hela natten.

Den romerska bron med Mesqutia-katedralen på andra sidan floden

Apelsinträden dignar av frukt
Dessa gränder och små gator

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s