Bland stora och små flygfän

Morgonpromenaden bjöd på ett helt gäng flamingos, och när vi lämnade Bahia-campingen i Santa Pola vinkade Gräddhyllans övervintrare av oss.

En knapp timme söderut i Torres de Horadada bor min f.d. kollega och lillchef som bjöd både på god lunch och en guidad tur i den lilla fina staden. Supertrevligt! På väg därifrån började vi diskutera det där med att sälja husbilen och köpa en semesterbostad i värmen. För första gången sade jag inte blankt nej, Så fint tyckte jag det var där.

Lill-chefen Veronica och jag

Ytterligare en timmes bilfärd tog oss till Marmenor där vi sett ut en camping som såg trevlig ut. Återigen hamnade vi på en lång, smal och gropig väg och var på väg att vända. Men vi kom fram till en fin och luftig camping, fick all info i receptionen, bland annat att man inte ska väsnas utan ta hänsyn.

På ena sidan, cirka hundra meter bort har vi stranden och havet. På andra sidan, lite närmre, start- och landningsbanan till ett militärt flygfält där de tränar start och landning med små jetplan som landar, kör en liten bit på banan innan de drar på för fullt igen och går upp i en åtta innan de återvänder och börjar om. INTE VÄSNAS?!
De höll på fram till nästan midnatt, viktigt med mörkerträning tydligen, och kom igång igen vid halv nio i morse. Dessutom luktar det fotogen med jämna mellanrum.

Som komplement till dessa stora flygfän kom stridsberedda mygg i massor så fort solen gick ner. Helt omöjligt att vara ute, och trots både jeans och långärmat blev vi rejält bitna på kvällsrundan med hundarna. Dessutom lyckades en mindre skvadron hänga med in när vi gick in i husbilen. Men det är rätt piffigt med rödprickiga väggar. Och människor…

Campingen i sig är verkligen fin. Vi är de små i samlingen, det finns expanderbara husbilar stora som långtradare. Skulle de haft förtält hade det varit storlek cirkustält. Det finns även en tjusig restaurang med lockande meny, men MacLindhes rullande kantin hade redan förberett musslor med ris. Ris odlat i Erbes delta där vi stod förra veckan, med musslor på burk i mitt utmärkta plagiat av Bistro Perspektivs sås.

Det jag inte kan förstå är hur någon kan stanna här frivilligt mer än en natt. Allt är superfint och välskött, rejäla platser som är lätta att komma in på, trevlig personal och all service, underbar strand -men detta oljud och ångorna.

Det bär vidare så fort frukostdisken är klar.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bland stora och små flygfän

  1. Anonym skriver:

    Den bilen (?) var groteskmastodontisk!
    Monica barfota på stengolv,: golvvärme, eller är det såå varmt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s