Från Alsace till Beaujolais

I morse lämnade vi Ribeauvillé, gjorde ett kort stopp i Colmar för att hämta vår bilnyckel och proviantera lite på en stormarknad. Vi försökte göra det i går måndag i Ribeauvillé med ingen livsmedelsaffär mer än bageri, korv och vin var öppet, och det vi hade störst behov av var frukt och grönt. Efter en lång stund i kassakön i dag fick vi lära oss att här väger man själv kilovarorna, det kan inte göras i kassan.

Motorvägarna i Frankrike är mycket lugnare än de i Tyskland. Färre långtradare, lugnare tempo och väldigt vackert med skogar i alla höstens färger.
På en Facebook-grupp och app hade vi hittat en vingård, Baron de l’Ecluse, där man kan stå med husbilen och vis av erfarenheten mailade jag och fick bekräftat en plats. På grund av något stopp på motorvägen ledde GPStanten ner oss några mil på en annan väg som gick parallellt med Loire. Dessa floder….

Sista sträckan till vingården kom vi fel, upp på en annan väg på Mont Brouilly, en väg som slutade i ingenstans och jag fick ringa vinbonden vi bokat hos. Tack och lov pratar han utmärkt engelska, och kom inom några minuter och när Mannen väl fått vänt Långfranskan i rätt körriktning körde vi efter honom och kom rätt.

Vi har stått på många vackra platser med husbilen, men frågan är om inte denna tar priset. Högt uppe på berget Mont Brouilly med en alldeles hisnande utsikt över dalen med vinfält och färgprakt.
Dessutom fick vi en intressant vinprovning av gårdens viner, allt från årets Beaujolais noveau (sådär) till fyra andra röda viner, alla på Gamaydruvan. Vi fastnade för två olika viner som får följa med.
Både rosén och de vita på Chardonnaydruvan var slut för i år.
Airfryern har fått följa med hemifrån, och kvällen avslutades med färska calamares och ett glas av husets röda.

Hundarna blev dessutom jättelyckliga att de äntligen kunde få springa lite fritt igen!

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s