Från Buller via köer till Rhen

Natten tillbringades på Camping Bullerby utanför Osnabrück. I min fantasivärld tänkte jag en småländsk idyll, och det var rätt vackert, absolut, men…. Vare sig  Britta, Anna, Lisa, Lasse, Bosse, eller lilla Kerstin platsade där. Buller på tyska betyder – buller. Och det var precis så. Inklämt i en skogsglänta med taggtråd runt och Autobahn på en sida, järnvägen på en annan och ett större nattarbetande vägbygge på tredje.

Att man dessutom måste ta med sitt eget toapapper till toaletten för det stals så mycket (undrar om ägarna är släkt med vår ICA-handlare – ni som vet ni vet), kan ni se hur jag galopperar över gräsmattan mot toan med trängande behov för att i sista steget komma på att man måste ha papper med och vända för ett varv till? Det fanns inget tvål på toan av samma anledning och vi fick knacka på så de öppnade duschrummet. Duschen satt dessutom fast på väggen med en stråle i norr och två i väster. Ingen som träffade de intimare delarna. Det är bättre att använda våra egna faciliteter i husbilen!

Låter jag gnälliig? Blir kanske det när jag inte fått mina timmar.

Målet idag var att ta oss ner till trakten runt Koblenz, och inte via Autobahn utan på mindre vägar genom små pittoreska byar. GPSens vägvisare berättade att det skulle ta fem och en halv timme, medan Autobahn skulle ta oss till målet på dryga tre. Förhandlingarna slutade med att om Mannen körde så för 17, vi tar Autobahn då!

Jag har kommit bra överens med nya GPS-tanten, nästan så vi blivit väninnor som skulle kunna ta ett glas vin ihop. Men idag, när trafiken stod stilla, med långtradare och andra fordon så långt ögat nådde och kärringen sade det är gles trafik på rutten för fjortonde gången gjorde jag slut och nästan kastade ut henne. Allt medan tiden närmade sig vad det skulle ha tagit på de mindre vägarna.

Hur som, vi rullade in på ställplatsen utmed Rhen som Thomas rekommenderat och knep den sista platsen med el. Livet började leka igen! När vi sedan gick runt i den underbara medeltida lilla staden Andernach vid Rhens kant, och satte oss på en uteservering med en öl och en currywurst sken solen.

Både där och på campingen fick vi fylla i spårningspapper för Coviden. och munskydd måste på när man går över tröskeln in i någon lokal.

Currywurst, öl och covidformulär


Om Andernach kan man säga att de låtit det gamla vara kvar och byggt nytt som smälter in. Vackert! Människorna är vänliga, pratar nästan bara tyska och tar bara kontanter! Många fler rökare än hemma och väldigt många unga mammor. Den gamla borgen har höns istället för korpar som pickar runt muren.

Sämre kan man stå!

Och så ligger ställplatsen direkt vid Rhen där långa lastpråmar tuffar förbi.

Tror jag sover gott inatt.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s