På väg söderöver.

Så är det dags för en ny långresa med Långfranskan, vår husbil. Söderöver denna gång, till Fuengirola på den spanska solkusten. Varför nu detta?
Klämma in sig med Man och två hundar på tio kvm i stället för att njuta av livet på mycket större yta hemma verkar ju helknäppt. OK, de som själv har husbil fattar nog tjusningen med det fria resandelivet. Man får det liksom i blodet.

Att det blev just Fuengirola som är målet beror på att Barbro, en väninna och avlägsen släkting, satte mig i förbindelse med en gallerist där nere, och denna gillade mina tavlor på hemsidan och hälsade mig välkommen att ställa ut där, vilket min fåfänga nappade på. Mannen, som avskyr den svenska (skånska) hösten och vintern uppmuntrade det hela. Vi är rätt olika där, jag gillar svalare väder bättre, och han fryser konstant.
Visst, jag hade kunnat skicka ner tavlorna med DHL och flugit ner. Men pandemin är faktiskt inte helt över än, och i husbilen behöver (som om vi bara skulle kunna klämma in någon till!!) vi inte vara nära någon annan. Dessutom har vi ju hundarna som liksom vi har pass och vaccinationsintyg och kan åka med. Yngste sonen och hans sambo ska renovera sin lägenhet och tycker det är utmärkt att de kan låna vårt hus så länge.

Planen var att vi skulle komma iväg rätt tidigt i morse, och jag som alltid vaknar vid sjutiden sov som klubbad till åtta. Mannen och hundarna sover alltid tills någon (gissa vem) väcker dem. Men vi skulle ju inte börja med att stressa utan tog som vanligt en långpromenad så både vi och de fyrbenta fick upp ångan. I går badade och schampade jag både Siri och Selma så de skulle vara riktigt rena och fina och inte förpesta husbilen. Siri levde upp till sitt riktiga namn Bianca, vit som snö. Det varade tills morgonrundan, då hon hittade en hög bajs från okänt djur, med okänt antal ben, två eller fyra, att rulla sig i. Hade hon kunnat sjunga hade hon trallat att nu var hon både snygg, lukta gott och var trevlig.

Vi höll inte med, och med det blev ny schamponering, med gummihandskar på, och halsbandet i tvättmaskinen. Sedan gick en kränkt hund in och lade sig i husbilen.

Själva resan genom Danmark och hit till Friedrichstadt i Tyskland var en ren transportresa som vi körde två timmar var. Att dieseln bara kostade 15 sek/litern i Tyskland gladde åtminstone Mannen.

Med hjälp av en ny GPS hittade vi direkt till ställplatsen vi tittat ut i förväg. Problemet var att checka in, helt automatiskt på tyska. Utan att använda kreditkort, bara cash. Till slut, med hjälp av en tysk Tante gick det i alla fall. En fin liten plats utmed ett av flera vatten i Friedrichstadt som visade sig vara en väldigt vacker gammal stad som påminner lite om Amsterdam.
Mat hade jag lagat igår, en fiskgryta med saffran och vi tyckte att vi skulle fira första dagen på resan. Något stopp på Calles hade det av tidsskäl inte blivit, så vinkällaren ekade tom.
Mannen föreslog att vi skulle gå bort till macken och köpa en flaska vin, och jag skrattade. Mackar är väl inte bemannade, och om de är så säljer de väl ingen alkohol. Dubbelfel. Öppet, bemannat och med ett hyfsat vinsortiment. Ordnung muss sein! Det blev en Pinot Grigio med skruvkork så hälften kan sparas till i morgon.

Då ska vi försöka komma iväg tidigare och ha koll på den lilla krylliga!

Husbilsmat
En av flera kanaler i Friedrichstadt
Friedrichstadt
Torget i Friedrichstadt.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s