Smögen och Strömstad

I morse lämnade vi ett soligt Vindön, där det regnat under natten, och ställde in GPS-tanten på Smögen.

Vackert även på Vindön
Genom Bohuslän


Räkor, räkor, och ännu fler räkor i Smögen koncentrerades till en, som någon uttryckte det, vräkmacka i hamnen där.
En blåsig promenad senare behövde vi mer energi i form av kaffe och glass. Vi beställde två kulor var, men när jag såg omfånget på den första kulan stoppade jag glasskillen och sade att det räckte.
För övrigt är Smögen charmigt med båtar, fina trähus och en massa outlet.

Tanken var sedan att se om det fanns någon kvar som inte Läckberg tagit livet av i Fjällbacka, men tiden hade gått fort så vi körde direkt till Strömstad och campingplatsen med all service, för vi längtade efter en riktig dusch.

Det var min matdag idag, och förutom räkor i Smögen blev det havskatt på lokal i Strömstad. Okej, men inte mer. Lagar den bättre själv, men det finns fortfarande vissa begränsningar i vad jag kan prestera i husbilens kök. Men… månaden är lång och utmaningar är till för att anta.

Lunch när det är min matdag!

Jag måste också beskriva nattlivet i en husbil/plåtis. Vi valde av den enkla anledningen att vi båda behöver gå upp en sväng på natten en modell med två längsgående sängar med ett mellanrum. Det är inte alltid vi är synkade och går upp samtidigt och att behöva kravla över varandra är lätt störande för bådas nattsömn.

Redan innan vi bestämde oss för Långfranskan testade vi båda hur det var att komma upp ur sängarna. Såsrännan i mitten är cirka 30 cm djup, men svingar man benen över den andre sängen är det inga som helst problem att komma vidare nedför de två trappstegen till toaletten.

Det är alltså när den andre sängen är tom. Ligger en sovande partner i den är risken stor att denne får en spark i huvudet, vilket inte uppskattas ett dugg av någon i denna bil. Alltså får man ta till andra gymnastiska övningar i olika steg. Först, vik i hop benen och dra dem in till kroppen (den egna), gör en halv sit up, pressa sedan en rö… förlåt rumpan, i sängen som spetsen på en passare och snurra drygt 90 grader så att benen hamnar över trappan.
Sedan är det bara att gå upp och göra vad man ska innan man gör motsvarande rörelse tillbaka ner under täcket. Mycket lättare i den riktningen.


Vem behöver gå på yoga när man har husbil?

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s