Avslutning och sammanfattning av turnén på Kanarieöarna

De två sista dagarna i Taurito hade knappt styrfart. Näst sista kvällen såg vi en turistanpassad flamenco-show på hotellet. Skickliga dansare, men utan någon större passion.


Sista dagen hade det annonserats vinprovning av lokalproducerade viner, och den anmälde vi oss direkt till. Som Munskänkar finns intresset och lite kunskap, och på El Hierro och La Gomera hade vi smakat flera goda inhemska viner så detta såg vi fram emot.

Dessvärre var det lokala i det här fallet från Katalonien, runt Barcelona från vinproducenten Torres, och det var knappast deras bästa viner heller.
De som ledde provningen var dessutom hotellets lekledare, med kunskaper om vin som verkade vara i klass med barnens de brukade underhålla på minidiscot.
Picant var i alla fall att de hällde upp bottenskyla i gästernas glas och fyllde sina egna till två tredjedelar.

Sista middagen beställde vi i in en flaska lokalt vin, Listan Negra, från vinlistan i stället för det vanliga all-inclusive vinet som ingick. Det var inte alls i klass med sin vita syster, Listan Blanco, som vi fått på El Hierro.

Våra vänner Ia och Anders var jättegulliga och hämtade och körde oss till flygplatsen i lördags, och incheckningen och flyget gick smidigt.
Det enda strulet var att Skånetrafiken inte körde med spansk tid, som min mobil och klocka som inte ändrats med automatik. Det innebar väntan på Malmö C och en burgare på ursnuskiga Burger King, där det inte fanns någon handsprit och tjejen som serverade omväxlande pilllade sig i håret och hjälpte till att skyffla pommes med samma hand. Vi åt av förklarliga skäl inga sådana.

Vi kom i alla fall hem, ändå med tidernas tur med tiden, minst sagt.
Tolv timmar innan danskarna stängde gränsen och gjorde det mer besvärligt låste vi upp dörren till hemmet. Och två dygn senare sattes hela Spanien i karantän. Allt på grund av cornoaviruset som drabbat jorden.

Om jag nu ska sammanfatta hela resan så är det väldigt positivt.
Det fungerar bra att ta sig runt med allmänna kommunikationsmedel på öarna, möjligen med undantag för La Gomera där det behövs bil.
Det kräver så klart en helt annan planering än att surfa runt på resebyråernas sidor och klicka i ett färdigt paket med alla transporter klara, men vi tycker det är värt det.

Att ha ryggsäck i stället för resväska på hjul… ja, det är faktiskt bättre om man som vi har gått ibland lite längre sträckor mellan buss och boende, även om det kan kännas tungt ibland. Även på kortare sträckor på ojämnt underlag vinner ryggan. Det går inte så mycket i den som i en stor resväska, men man måste packa smart, och ha skrynkelfria kläder som kan rullas. Linnekavajen göre sig icke besvär här.

Det behövs faktiskt inte så många ombyten om man flyttar sig runt på olika platser. Omgivningen har inte sett din outfit innan då. Å andra sidan struntar alla andra i vad du har på dig, alla är fullt upptagna med sitt eget utseende. Plus att på många stället finns tvättmöjligheter. Jag köpte på El Hierro några ark att slänga med i maskinen som gjorde att jag kunde blanda alla färger utan att de färgade av sig på varandra.
Var i och för sig tvungen att konsultera en spansktalande väninna för att begripa det, men det fungerade!

En resa i mitt tycke består av tre delar; planeringen och förväntningarna inför vad man vill se och göra, resan där själva resandet är en viktig del av upplevelsen, alltså inte bara en transport, och sedan alla minnena man bär med sig länge, länge efteråt.

Vi har upplevt massor, varit på karneval, träffat intressanta människor, sett hisnande naturscener, utmanat oss själva och ätit och druckit gott under två dryga veckor.

Den plats jag helst vill återvända till är Agulo på La Gomera, och då stanna där några veckor.

Uppriktigt sagt hade jag inte haft ett dugg emot att bli satt i karantän där.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i boende, Danmark, dresskod, drycker, Flyg, Foto, Gran Canaria, Kanarieöarna, karneval, Kläder, La Gomera, Malmö, Mat, Nationalpark, Natur, nöjesliv, Personligt, Resor, Restauranger, Samhällstjänster, semester, Spanien, taurito_princess, Trafik, Turism, Uncategorized, utflykter, vandring, Vin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s