Var är Sonja?

Jo, jag vet att jag inte tänkt skriva fler inlägg under veckan, med tillägget om inget särskilt händer.

Och i går kväll hände det faktiskt något. Vi fick besök av goda vänner som tillbringar halva året här på ön, några byar bort, och resten av året i Höganäs. Vi springer alltså inte ner dörrarna för varann men passar på när det är inom räckhåll.

Efter en guidad tur på hotellet åt vi en stor och god kanarisk buffé och fortsatte med kaffe och avec ute i loungen. Allt under massor av skratt och prat. Det blir lätt så när man inte ses så ofta.

Då kommer det fram en ung tysk man och frågar om vi damer kan hjälpa honom. Han var av med Sonja.

Vem var då Sonja? Jo, en i hans tycke gammal dam som han druckit Tequila med och som sedan försvunnit. Hon var väldigt berusad, och han var orolig att han supit tanten oredig så att hon låg avsvimmad på damtoaletten.

Vi två stand-in för Florence Nightengale/föräldrar på nattvandring ryckte så klart ut och genomsökte damtoaletten. Ingen där, vare sig Sonja eller någon annan.

Då kom vi på den lysande idén att om Sonja nu var så full kanske hon gått in på fel, på herrarnas. Inget stoppade oss från att gå in och kolla, och se, där var en dörr stängd och låst. Väninnan bankade högt och vi ropade Sonja i kör. Inget svar. Repris ett tonläge upp, då svarar en förskrämd liten mansröst på engelska att han inte hette Sonja.

Farbrorn hade väl suttit i egna tankar tills två galna svenskor på dörren bankar. Han kom ut med byxorna oknäppta och såg helt vettskrämd ut, den stackars lille gubben.

Vi överlät på tysken att själv leta vidare efter Sonja. Han hade kommit på att hon hade en man som gått upp på sitt rum innan, så hon hade kanske gått dit.

Våra vänners taxi kom och vare sig de eller vi har någon aning aning om Sonja kommit till rätta eller inte.

Idag har jag förresten gjort något jag aldrig gjort förr… varit med på vattengympan här. Lite orolig faktiskt, kan det vara nån virus som kräver fysisk aktivitet?
Jag sänkte drastiskt medelåldern i gruppen som gympade, något Mannen ifrågasatte.

Så nu sitter han i karantän.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Engelska, Gran Canaria, Kanarieöarna, Kvinnor, Mat, Personligt, Resor, semester, Spanien, taurito_princess, Toaletter, Turism, Tyskland, Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s