Sista stoppet på den här turnén.

Nu har vi landat på det sista stoppet på denna resa, Taurito Princess, vårt gamla stamställe på Gran Canaria där vi varit minst tio gånger förr.

Tyckte vi efter alla steg vi gått behövde fyra dagar utan större utmaningar än att gå ner till poolen och all-inclusive.

Att förflytta sig på och mellan öarna här går väldigt smidigt. Vi tog oss till flygplatsen på norra Teneriffa, flög en halvtimme till Las Palmas där vi en kvart efter landning satt på en buss till Tauritodalen.

Receptionspersonalen höll rätt god min, trots att de uppenbarligen inte var vana vid att det kom gäster gående med ryggsäck, och vi fick vårt bokade rum på tionde våningen. Utsikt över Atlanten igen alltså.

Tömma ryggsäckarna, dra på badkläder och ner och få lite mat i magen och fukt i strupen innan vi landade i var sin solstol. Åtminstone jag somnade tämligen direkt och vaknade av att min äkte hälft stänkte vatten på mig.

Den största anledningen till att vi återvänt hit så många gånger är maten. Många all-inclusivehotell har ganska sunkig buffé, medan de här alltid har någon speciell rätt varje dag. I går kväll var det stekt anka med apelsinsås, som jag tog varma grönsaker till och avslutade med några bitar ost och färsk frukt. Kunde definitivt vara sämre!

På buffén kan man välja av precis allt. Mina val hittills.

Publiken här i år verkar vara väldigt engelsk, eller väldigt gammal, eller en kombo av de båda. Kasedansen var rena ledsagardansen. Ingen dansuppvisning så här långt i alla fall.

Ikväll får vi besök av goda vänner som bor några byar bort. Om takterna sedan ungdomen sitter i kanske vi får lite mer tryck på dansgolvet. Eller, det enda mina tår accepterar är sandalerna, och de har traktorsula. Inget glid att tala om alltså. Först för mycket tryck på dem i walkingskorna i alla nedförslut på vandringarna, sedan lyckades en plåtflaska med hårmousse dansa ur necessären och landa med kanten på min vänstra stortå. Men färgen är ganska snygg. Ska kanske köpa nagellack i den färgen så alla tårna får samma nyans?

Om inget speciellt inträffar kommer det inte mer än en sammanfattande text om hela resan till nästa helg.
Jag tror inte ni vill höra mig tjata om sol, bad och mat i fyra dagar!

Här kommer ibland giraffer ”After Sun” …😎
…och ibland månen över Tauritodalen.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bad, boende, bussar, Dans, Flygplatser, Foto, Generationer, Gran Canaria, Kanarieöarna, lättja, Lyxliv, Mat, nattliv, Ost, Resor, Restauranger, semester, Spanien, taurito_princess, Turism, Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s