Seniorer på cykel, dag 9 säsong 2, Kosta vilodag

Vi tyckte vi var värda det, så vi stannade en välbehövlig natt till på Kosta Boda Art Hotel.

Här vaknade jag inte till någon fågel utan av mina knän. De hade definitivt fått vad de tålde, och jag var glad att vi bokat massage också.

Efter en riklig och god frukost där en man en bit bort satt med sin bara fot i bordhöjd och pillade på den. Lagom aptitligt och gav vissa associationer med mitt tidigare liv som lärare.

Ett skånskt par vid bordet bredvid diskuterade folks vanor vid matsamlandet överlag.

”Att di ska behöva ränna fram å tillbaka hela tiden bara för di inte kan bestämma saj. De e väl lia bra å fylla tallreken me allt man vill ha från början.”

Själv tillhör jag dem som ränner, men log uppmuntrande mot mina landskapsmän.

Klockan elva var det dags att gå till SPAet för behandlingen, och en kille i åttaårsåldern med fötterna i ett akvarium undrade om jag inte skulle låta fiskarna äta på mina fötter också, och tyckte nog jag var feg som sade att jag inte vågade.

En ung späd massös tog hand om mig, och skenet bedrog. Tösabiten hade kraft i nyporna och tänjde och drog i alla mina muskelfästen runt knäna. Lagom skönt då, men sen har jag skuttat i trapporna igen! Hon föreslog också avlastande knäskydd när vi skulle trampa vidare, plus Resorb i vattenflaskorna. Så klart… det borde jag ha räknat ut själv.

Resten av dagen har tillbringats i total lättja. Sol, bad och lätta simturer plus mat och fikapauser. Runt utepoolen var det Hela Havet Stormar om solstolarna. När någon lämnade sina var det först till kvarn som gällde.

Vi besökte även turistinformationen i shoppingcentret här bredvid för att få bästa cykelvägen till Växjö, dit vi planerat att cykla i morgon och ta tåget till Hyllie därifrån.

Cykelvägen Google rekommenderade visade sig vara en 2/1 väg och alternativen gick i princip Götaland runt. Jaha. Vad skulle vi nu göra?? Jag ringde Kronobergs Länstrafik för att höra om de regionala bussarna kunde ta med två elcyklar, och en totalt ointresserad tjej på deras kundtjänst tyckte ja, men skulle vi till Växjö vid den tiden fick vi byta till tåg i Lessebo. Det lät lite bökigt, och Mannen kollade tåget på Internet och upptäckte att det var ett Öresundståg som skulle till Helsingör, alltså via Hyllie. Och till Lessebo kan man cykla utan att vara suicidal. Så det ska vi göra, och bara hoppas att det är i morgon det sker – att tågen går som de ska!

Och nu blir det lite bilder på konst från vackra Kosta Boda Art Hotel. Tycker bara de saknar lite glastavlor av MacLindhe!! Ulrika Hydman Walliens kan bli något tjatiga.

dd

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bussar, Cykling, Hyllie, lättja, Motion, Resor, semester, sommar, SPA, Tåg, Trafik, Turism och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s