I Key West

Det finns en to-do-lista att bocka av när man är i Key West; Hemingways hus med alla katterna, Sloppy’s Bar där samme Hemingway drack sina Mojitos och Daquries (hur hann karlen skriva egentligen?) fyren, Little White House som varit sommarbostad till en massa presidenter från Truman till Clinton, rom-museet osv. Det checkar man av på mindre än en dag. Sedan återstår det där som jag tycker är mycket mysigare, att strosa runt och upptäcka. Gå hela Harbor Walk fram och tillbaka och titta på båtar, fåglar, fiskar, folk och havet. Det är också charmigt med hönsen överallt. Alltså de där med fjädrar som kacklar och uppvaktas av en galande tupp. De finns precis överallt. På serveringar, mitt i trafiken, just name it. Ändå har jag inte sett någon hönsfrikassé liggande någonstans.

Jag behövde uppsöka ett rest room som det så fint kallas här och parkerade Mannen utanför i ett litet shopping mall. Han hade nog stått lugnt och fint, för när jag kom ut (lite upprörd för att det återigen stod en skylt att anställda måste tvätta händerna efter toalettbesök. Herregu’ gör inte alla det här?! ) berättade han att två damer kommit fram och börjat känna på hans shorts. De trodde han var en skyltdocka, min snygge man! Kanske tur jag inte var där då, jag kunde ju antingen smällt tanterna på fingrarna eller sålt åtminstone hans shorts.

Det låg samma gigantiska kryssningsfartyg i hamnen här som i Havanna, och passagerarna drev runt på snitslad bana för att hinna uppleva allt innan båten signalerar avgång igen. Vi har aldrig varit på någon kryssning, och jag kan inte säga att det lockar mig heller. Kanske den dag när man inte orkar åka runt själv. Men som sagt, jag har ingen erfarenhet och ska inte döma ut det ogjort.

Priserna i barer och affärer är av naturliga skäl högre ju närmre kryssarna man är. Lite trist måste det ändå vara för dem som har våningar med havsutsikt här i Key West och bara kan glo rätt in i sidan på en båt.

Det finns en massa vattenaktiviteter också, allt från båtar med glasbotten till fiske av olika slag och utflykter. Vi bestämde oss för att bli på land. Med bara två nätter här ville vi hellre upptäcka stan.

En vända till apoteket för mer solskyddsfaktor visade att de sålde vin också. Tips till alla svenska apotek! Hur uppiggande som helst!

Vi fastnade också i en turistfälla. En kille stod utanför en affär med en bricka små tvålar som kan erbjöd oss att ta var sin och testa. Samtidigt frågade han var vi kom ifrån och när han hörde Sweden började han prata Zlatan. Och vi med. När han dessutom hörde Malmö talade han om att hans bror varit där ett halvår, något med skateboard, men att Malmö var en väldigt farlig stad så han hade åkt därifrån. Vad svarar man på det? Att ni har ett jäkla nut case till president som tror att tankar och böner skyddar mot automatvapen, så ge katten i att säga att Malmö är farligt? Det sker ju faktiskt alldeles för många skjutningar där, som våra politiker på alla kanter måste ta på allvar och ge polisen resurser att få bort.

Men hela den hardangan fick han inte. Däremot bjöd han in mig för att visa något annat och innan jag visste ordet av satt jag på en stol och fick någon kräm kletad under ena ögat. Och innan Mannen blinkat satt han på en annan stol och fick samma smörja under sitt ena öga. Sedan skulle vi wowa varandra och våra spegelbilder, för alla rynkor och påsar hade försvunnit! Hokus pokus! Denna mirakelkräm kostade egentligen $1000, men eftersom vi var från Sverige behövde vi bara betala $500 för en tremånaders kur. Per person alltså.

Tack och lov är vi lite smartare än så, och sade att vi skulle känna efter och komma tillbaka i morgon. Och då råkar vi ha åkt vidare, men det berättade vi inte. Dessutom när klistret under ögat torkat in och jag tvättat bort det var jag lika skrynklig som vanligt igen!

Här finns också otaliga konstgallerier, varav ett verkligen fångade mitt intresse. Där fanns både två och tredimensionella mönstrade djur placerade i fel miljöer. En giraff på Munchs Skriet-bro t ex. Jag var tvungen att visa galleristen mina alster på hemsidan och han tyckte om dem och tog mitt kort. Vi får väl se om det leder till något! Om inte annat har jag skissat ner ett antal idéer i min bok. När vi kommer hem ska jag ju gå in i min bubbla och skapa inför konstrundan och alla uppslag behövs. Sedan vet jag hur det blir, idén finns och efter ett antal timmars skapande är resultatet ofta något helt annat än jag det jag tänkt från början. Om det är någon som missat det ställer jag ut med KSV på Hotell Gässlingen i Skanör under påsken dit alla som kan så klart är välkomna!

Kvällens middag ja… näst bäst på hela resan efter Citrus i Costa Rica. Key lime-tini, Clam clowder soup, lobsterstjärt med bakad potatis och sedan kaffe och Key lime Pie. Har inte ens vågat räkna poäng på det, har förträngt glaset vin, men försöker övertyga mig själv om att de dryga 21000 steg jag gått idag räcker.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I Key West

  1. Anonym skriver:

    Så talande du har skrivit, känner igen allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s