Från Little Harbour till Cape Coral.

Vi tillbringade en lugn dag i Little Harbour, fnissade åt pelikanernas buklandningar i vattnet, missade att fotografera delfinernas sejour, strövade runt och tittade på folk och fä.

Många, flest män, ägnade sig åt fiske och det de fick upp mest var tydligen kattfisk.

Det var förutom lilla gatan en smal gräsmatta mellan ”vårt” hus och havet och dit kom ett par och hade utflykt. Två campingstolar, en hård kylväska som fick en duk på sig och så lilla transistorradion med countrymusik. Nästan som min barndoms utflykter med Batta och Anita eller Moster Greta och Morbror Arnold. Mina föräldrar var nämligen inte bilburna.

På kvällen besökte vi samma restaurang där vi ätit French Fries kvällen innan, och började med att beställa in en portion nachos att dela på till drickan. Den stod som förrätt och vi föreställde oss en liten skål med lite guacamole att doppa i och några jalapeños. Det vi fick in var en kompakt fylld jätteskål med nachos, grönsaker, bönor, jalapeños, ost och guacamole. Vrålgott helt enkelt. Det var bara det att vi hade också beställt in var sin pastatallrik som varmrätt, och den kändes minst sagt onödig. Jag får nog inse att det mesta, även portionerna, är större här. Och att doggybags är allmänt vedertaget.

Klockan tio på morgonen checkade vi ut, knappade in adressen till hotellet vi bokat i Cape Coral på GPSen, cabbade ner och gav oss iväg. Det flöt på ganska bra ca en timme, sedan blev det helstopp strax söder om Sarasota. Där stod förresten ett jättelikt cirkustält, och i guideboken kunde jag läsa att de har världens enda högre utbildning för clowner. De känner uppenbarligen inte till lärarutbildningen på Malmö Högskola.

Stoppet på vägen berodde på att en lång biltransport med en massa skrotbilar tappat släpet, så de fick invänta en stor kranbil som plockade upp skrotbilarna från vägbanan. De hade öppnat en fil och plockade bilar när vi efter en timme kunde komma förbi. Lite som en sån där maskin på nöjesfält där man ska plocka det man vill vinna med en gripklo.

Det där med husvagn och husbil har också fått en ny innebörd eftersatt ha sett en del ekipage. Det hade utan svårighet gått in fyra stycken av vad vi lite skämtsamt kallade T(romskt familjenamn)trea förr.

Mer som stack ut på vägarna och förvånade mig var att Hasse Andersson har så stor fanclub här. Grupper av rejäla karlar på stora MC med hans initialer på sin häftiga västar. Och inte såg man någon som hade vare sig Jill Johnsons eller Kikki Danielssons initialer.

Hotellet vi hamnat på verkar hur mysigt som helst. Lite mitt emellan Pang i Bygget och danska Badhotellet. De flesta av de andra gästerna verkar vara stamgäster och känna varandra. De är nyfikna på oss, frågar var vi kommer ifrån, och inte en karl har hört utan deras fruar har fått vidarebefordra svaret med mycket höga röster. Ser fram emot att lära känna gänget under de fem dagar vi ska bo här och ha stället som bas för att utforska trakten, bl a Everglades.


Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Från Little Harbour till Cape Coral.

  1. Lolaslot skriver:

    Mycket trevligt i en liten hamn. Jag gillade det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s