När det rör ihop sig ordentligt

Det är ytterst sällan jag trycker upp någon av mina bilder på canvas.  Känns lite IKEA, som en konstnärkollega uttryckte det.  Det blir alltså nästan alltid FineArt-papper eller i glas. Men i somras gjorde jag ett undantag och beställde en långsmal bild på just canvas, från ett företag på nätet. Tavlan kom, inom utsatt tid, men det visade sig att den inte var OK. En vit fläck där det inte skulle vara en vit fläck, plus väldigt tunt med färg på ett annat.

Jag fotograferade missen och skickade in till dem och bad dem skicka ett felfritt exemplar. Efter några veckor, när det inte kommit,  ringde jag upp dem och fick svaret att killen som hade hand om ärendet var sjukskriven.  På min fråga om han var den ende som arbetade där och kunde fixa en reklamation blev resultatet att någon annan skulle ta hand om det och  en knapp vecka senare kom ett felfritt exemplar med posten.
Frid och fröjd.

Så för någon vecka sedan fick jag en beställning från en vän som ville ha ett familjefoto inlagt på en snygg bakgrund, på just canvas. Egentligen sådant jag inte gör, men till vänner så… OK då.

Jag anlitade samma företag på nätet och fick några dagar senare först ett SMS från PostNord att ett paket var på väg från canvasföretaget, och fem minuter senare att det fanns att hämta på utlämningsstället, Coop i byn. Hämtade ut, levererade och checkade av den uppgiften.

Ytterligare några dagar senare får jag en påminnelse från PostNord via SMS att jag har paket att hämta. Jaha, nu hade väl snabbköpskassörskan som måste leka postare missat att scanna av , tänkte jag och ringde PostNord.
Nej då, jag hade ytterligare ett paket som väntade på mig, från samma canvastryckare,  och låg på terminalen i Malmö.
– Nä, sade jag, jag väntar inga fler paket från dem, det måste du kolla, vilket tösen i telefonen gjorde. Och talade om att det här paketet var mycket större och tyngre och visst var adresserat till mig.

Tanken slog mig att det var kanske han som varit sjukskriven som vaknat till liv och börjat tugga sig genom högen av reklamationer och skickat ut min tavla från i somras, en gång till. Så jag bokade tid med PostNord att paketet skulle levereras i torsdags mellan kl 10.00 och 12.00. Kom inget bud med paket då, så jag ringde PostNord. Möjligen lite småsur för att jag hållit mig hemma och hunden inne helt i onödan. Den här telefontanten talade om att budet troligen glömt ta det med, vilket inte gjorde mig ett dugg gladare, trots att hon sade att sånt händer.  Ny tid bokades till i går, måndag, och se då dök det upp en skön Darin-kopia med ett paket på en dryg kvadratmeter.

Det var bara det att tavlan i detta paket är ingen jag är skyldig till eller känner igen. En i och för sig vacker landskapsbild som jag tror att någon annan väntar på med spänd förväntan.

Jag fotograferade av bilden, plus etiketten med alla data, och mailade canvasfirman vad som hänt. Och bad dem skicka hit PostNord och hämta tillbaks paketet. Det finns liksom inte plats att hysa ett så stort paket. Detta gjorde jag i går lunch, och har fortfarande inte fått något svar.
Däremot har jag med snigelposten idag fått en ny påminnelse från PostNord att hämta paketet, som står i min hall,  på deras terminal i Malmö…..

To be continued. 

IMG_20171030_123756.jpg
Är det någon som väntar på den här tavlan?

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i E-handel, E-post och Sms, inredning, Konst, Samhällstjänster och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s