Hanmer Springs till Geraldine

Vi checkade ut lagom för att förflytta oss över gatan i Hamner Springs, till deras pool- och spaanläggning. Som seniorer fick vi en bra rabatt, även om jag hoppats på att de skulle begära leg.

Ingenting fick lämnas i omklädningsrummen. Utanför fanns låsbara skåp man kunde hyra för 2 NZ-dollar. Det gjorde vi och alla andra turister. Mannen hörde någon lokal förmåga undra varför alla utlänningar gjorde så, och slösade med pengarna.  Det fanns ju öppna fack gratis bredvid.

Anläggningen var verkligen fin. Många olika pooler med temperaturer från 36-42 grader och med många förmodade nyttighéter för huden i vattnet. De flesta kunde jag identifiera, men inte potatisium. Hoppas man inte blir knölig av det bara.  Några pooler hade rejält starka strålar som gav underbar massage för rygg, nacke och även fötterna med viss akrobatik. En favorit vara också en cirkelformad bassäng med starka strömmar där man simmade på OS-tider.

Mjuka i kropparna två timmar senare körde vi så vidare söderut. Idag vär det inte många bergspass som passerades, utan många raka fina vägar genom slättlandskap. Inland scienic view roads, kallas de.

Vi var alltså mycket mer avslappnade när vi stannade för dagen i den lilla staden Geraldine och tog in på ett motell. Den obligatoriska turen till supermarket för att köpa frukost, samt en ny adapter eftersom jag lyckats glömma min på förra stället.  Betalade och insåg att det blev lite dyrt o kollade kvittot. Adaptern kostade 27 NZD (x7 för SEK). Med tanke på att den förra kostade 8 i Auckland var det inte acceptabelt. I Hardwarestore tog de bara 13 NZD, så jag gick tillbaks till supermarket med dyrgripen. De bad nästan om ursäkt för sin prissättning och gav mig utan krus pengarna tillbaka.

Detta är  det vänliga landet. 

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s