Ofungerande mobiltelefoni

Long time, no seen och så blir det en gnälleblogg. Men det måste ut!

För några månader sedan tecknade jag ett tvåårigt abonnemang på Telenor där det ingick en ny Sony Experia SP. Idag besökte jag deras butik på Emporia för tredje gången för att klaga på att
1) telefonen har ingen täckning, även om andra med Telenorabonnemang har full täckning i samma lokal
2) batteriet är slut efter 8-9 timmar, trots att telefonen inte används.

Vid de två tidigare tillfällena har jag låtit mig nöja med deras förklaringar om att telefonen stått inställd på 4G och att jag haft för många appar igång.

Efter att telefonen dött för mig igår kväll igen, när jag var på vift,  och jag inte kunde meddela mig med någon krävde jag idag åtgärd.

Försäljaren, av yngre variant, påstod då att det var helt normal batterilängd för en smartfone med 8-9 timmar, även om den inte används under dessa timmar. (Det kan den ju inte, eftersom jag inte har täckning på min arbetsplats… ) Jag frågade om det var OK att citera honom, och det var det. Allt över den tiden för ett batteri på en smartfone var enbart tur. Vi är tydligen många som har tur utan att veta om det.
De skickade i alla fall  min skittelefon på reparation nu , vilket beräknas ta ca 2 veckor, och erbjöd mig under tiden att få låna en gammal knapptelefon. Och ingen reducering av abonnemangsavgiften. Och att häva kontraktet skulle kosta 10 000 SEK.

Jag har även tidigare haft mobilabonnemang hos Telenor och även haft såväl Iphone 4 som Experia och vunnit tydligen fått jackpot på batterierna då.

Och Telenor har varit bra så länge man inte haft klagomål…. nästa abonnemang blir definitivt någon annanstans.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ofungerande mobiltelefoni

  1. PJN skriver:

    De är inte alltid samarbetsvilliga de där smartlurarna. Min är snart 3 år gammal och batteriet håller ungefär 2 dygn vilket är ok, även om jag inte har igång alltför många funktioner. Värre är att GPS:en placerar min aktuella position mitt i skogen hos grannbyn fast jag sitter hemma vid vedspisen.

    Något fel på din telefon verkar det att vara. Så skall den inte bete sig. Stå på dig; jo det vet jag att du kan. 😉

    • MacLindhe skriver:

      Jo, det blir väl ett och annat mail eller telefonsamtal (från en annan telefon) innan det här är färdigbehandlat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s