Zlatans tröja

En kommentar till inlägget om Zlatan och att ha det lilla extra tyckte att historien förtjänade att spridas, och ja, den har nu spridits över riket.
Jag var lite tveksam först, med tanke på Christoffers integritet, men när en annan elev på här på skolan tipsat kommunens kommunikationsavdelning och  jag frågade C visade det sig att han mer än gärna ville ha sina 15 minutes of fame. Det släpptes en pressrelease och de där 15 minutes blev mycket mer.

Eftersom C inte ville ändra på sin fotbollsträning fick Dan Olofsson i stället ändra på sitt schema. Med tanke på hur många järn den mannen har i elden är nästan bara det värt en Zlatan-tröja! Vi lyckades pricka in en ny tid, och för säkerhets skull involverade jag personalen som stöttar C i hans jobb. C är nämligen en mycket aktiv kille, som förutom att studera på särvux, träna och lira fotboll även arbetar i fixargruppen inom den dagliga verksamheten.

Förra torsdagen var det alltså dags. Först kom Dan med tröjan, och några minuter efteråt kom Christoffer, och ytterligare en stund senare en reporter från Skånska Dagbladet. Tröjan med Zlatans namnteckning och hälsning till C packades upp och beundrades. C var minst sagt glad och drog snabbt av sig t-shirten han hade från början och tog på Zlatans tröja med nummer 18 på ryggen.
Nummer 18

CC

Zorry, Zlatan, om du skulle råka läsa detta, men tröjan satt nog snyggare på Christoffer! Men det har du säkert redan konstaterat själv, eftersom Dan MMSade ner en bild av Christoffer i tröjan till dig, och du svarade med en gång hur fantastiskt du tyckte det var.
Trots mitt i det närmsta totala ointresse för fotboll är jag rysligt nära att bli Zlatanist nu, bara så du vet!
😉

Ungefär då kom de elever på Sundsgymnasiet som är engagerade i Star for Life in, flest tjejer. Dan Olofsson var den som startade organisationen 2005, och han hade lovat att berätta lite för ungdomarna hur det startade. Det gjorde han också, men det var faktiskt Christoffer som blev dagens stjärna. Tjejerna i gruppen var så imponerade av honom och hans tröja att han fick tala om en gång extra att han redan har en flickvän, Helena!

Stjärnor allihopa!

Stjärnor allihopa!

När mötet med Dan var över väntade en telefonintervju med Sydsvenskan, och på fredagen fanns en stor artikel i Skånskan och på lördagen en mindre i Sydsvenskan.
Som om inte det var nog tog sedan Expressen/Kvällsposten upp Skånskans artikel.
Dessutom, i lördags, blev jag uppringd av Sveriges Radio som ville göra ett inslag i P4Extra om det hela. Efter ett telefonsamtal till Christoffer kom vi fram till att de skulle intervjua mig och inte honom, och så blev det.
Erik Blix ringde och jag pladdrade på. När jag väl fixade att lyssna på det själv (varför är det så hemskt att höra sin egen röst?!) dagen efter på SRplay kunde jag konstatera att Blixen klippt en del, och att det ändå blev ganska OK. Mig närstående har förklarat att det hade varit strålande att kunna klippa lite oftare i min svada. Vad de nu menar med det.

Hur har nu Christoffer tagit all uppståndelse? Med upphöjt lugn. Han hade tröjan på sig på sin födelsedagsfest, utan att spilla på den, för han vill inte riskera att Zlatans autograf försvinner i tvätten, och att så fler många gymnasieelever hejar på honom nu är bara kul.
När vi fikade mellan två lektioner i går och en kollega ringde min mobil och bad om en tjänst, lyfte Christoffer på ögonbrynen när han hörde mig säga att det inte fanns tid.
– Vadå, Monica, vilken tidning är det vi inte har tid att prata med?

Så, det är bara att konstatera att solskenshistorien fått spridning!

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Downs Syndrom, Fotboll, Gymnasieskola, Kändisar, Radioprogram, Särvux, skola, Sociala medier, Star for LIfe, Uncategorized, Vellinge, Zlatan. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Zlatans tröja

  1. magnusmosen skriver:

    Superkul att ha varit med på ett litet, litet hörn! Ha en skön helg!

  2. PJN skriver:

    Att historien var bra vittnar intresset från massmedia. Jag lyssnade själv på inslaget i radion och jag tyckte du gjorde bra ifrån dig! Du får hälsa Christoffer att han är världsberömd i hela Sverige och lite utanför Sverige också. Riktigt fint att han kom igång med läsningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s