Mer Port de Soller

Om man nu inte gillar att traska i bergen eller flänga runt på en cykel iklädd trikåer, vad kan man då göra i Port de Soller? Om vädret är så fint som det varit denna vecka är det inga problem, bara att inta solstolen med en bok eller något att skriva på.
Jag måste ändå erkänna att vi i dag, för att motverka liggsår gick ända upp till fyren på den västra klippan vid hamninloppet till denna naturliga hamn. En promenad på dryga två timmar, inklusive vattenpaus på fiket högst uppe. Dt är konstigt, man flåsar som en blåsbälg, svetten lackar, och ändå tar man sig i kragen och sträcker på ryggen och tar ut stegen när man håller på att bli omkörd av en 80-årig tyska med KOL, även om hon går med stavar.fyren
Förutom stärkande promenader kan man ta den gamla träspårvagnen från 1930-talets San Francisco upp till Soller. Den går i snigelfart och kostar 5 euro pp enkel resa. Vi hade inte kollat så noga, utan trodde att det lika gamla trätåget som går till Palma från Soller stannade i Vallerosa,men det gjorde det inte och vi missade bussen, så det blev bara en fika och rundtur i Soller innan vi tog spårvagnen tillbaks ner till havet.
Något som vi nästan alltid tycker är roligt är mat, och det finns gott om matställen i Port de Soller.
Spårvagn
Frukosten äter vi på hotellet, det är en helt ok frukostbuffe om man hinner dit innan faten är tomma, för de fylls inte alltid på.
Lunch har vi kommit på är väldigt trevligt att äta på någon av strandrestaurangerna på den västra sidan av bukten. De har t ex utmärkta sallader.
Utmed hela strandpromenaden ligger restauranger som alla serverar tapas, paella och pizza. Hur kvaliteten är vet jag inte för jag är lite allergisk mot fotograferade inplastade menyer på skyltar ut mot gatan.
Första kvällen hittade vi istället en liten restaurang, Sa Torre, där vi åt en blandad tapas-tallrik och de andra kvällarna har vi gått vidare upp på östra sidan av bukten och hittat superbra ställen. Bäst hittills är Pirata som serverar en himmelsk paella. Prisnivån, vare sig man äter inplastat på turiststråket eller på de mer lokala restaurangerna, ligger runt 50 Euro för två, och då har vi klämt i oss två rätter plus en kanna vin och kaffe.
Sedan händer inte så mycket mer faktiskt. I går slank vi in om en pub där en glad trubadur slaktade gamla godingar på löpande band. När han gjorde världen en tjänst och slutade och vi gick hemåt var vi nästan de enda som var vakna i byn. Då var klockan halv elva och vi släckte och låste.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i drycker, Mallorca, Mat, Musik, nattliv, nöjesliv, Personligt, Resor, semester, Spanien, Tåg, Turism, Uncategorized, Vin. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mer Port de Soller

  1. PJN skriver:

    Ha, ha, då är ni kanske de enda festprissarna i byn? Halv elva (?), halv sju på morgonen går de sista av muntergökarna hem här i stan. Det kan man höra av den föga njutbara allsången som tydligen hör till för att avsluta en lyckad natt här i Madrid. Så bor jag också centralt vid en gågata, inte lätt att missa något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s