Mallorca

Ok, jag vet, det har blivit väldigt mycket resande på sistone. Så mycket att folk har börjat undra om jag slutat jobba och/eller vunnit på tipset. Svaret är nej. Jag jobbar på och har inte börjat tippa. Däremot har jag jobbat så mycket att mitt pluskonto med timmar växt till sig för mycket under årens lopp, och det passar bättre att ta ut dem i tid än i pengar. För bränna in ska de inte…
Dessutom har jag med tiden blivit ganska bra på att jaga billiga flygresor och hotell på nätet.
Som vanligt när man jagar billiga flygresor får man gå upp mitt i natten för att ta sig till flyget, och så också denna gång. Fördelen är att på de annars så överfulla tågen över Sundet bara finns andra lågprisflygare och flygplats- och kabinpersonal.
Vi hann med frukost på en annan lounge än den vanliga, men som också släppte in Dinerskortägare, och det var helt OK.
Mannen försökte först lura mig till fel gate, han hade inte riktigt klart för sig skillnaden mellan Palma de Mallorca och Las Palmas, men jag kom på det i tid!
Planet lyfte med siktet inställt på Mallorca. Jag hade i förväg bokat plats på planet, rad ett och vi hade bra benutrymme. Samma pris på Norwegians, det gäller bara att vara allert när man bokar i god tid. Kabinpersonalen satt framför väggen och den kvinnliga stewarden, av modell med inbyggd megafon, delade alla helgens smaskigheter, från påskägg till strul, med sin manlige kollega. Vad han svarade hörde vi inte.

Reser man ofta, som vi gillar att göra, och inte har obegränsat med tillgångar gäller det att förutom att hitta de billiga flighterna, också ta sig fram utan att betala överpris. Dvs. att i möjligaste mån undvika taxi. Så vi tog busslinje 1 från flygplatsen i Palma in till centrum och betalade 5 Euro tillsammans.
Jag hade sökt på nätet och kommit fram till att vi sedan skulle ta buss 211 till Port de Soller, men var inte riktigt säker på var vi skulle gå på den. Jag frågade senoran framför mig, och strax var halva bussen involverad och en ung inhemsk man åtog sig uppgiften att visa oss rätt. Inte nog med att det är billigare att åka kollektivt, det är även så mycket roligare!
Tillsammans med den unge mannen klev vi av vid Plaza Espana (med reservation för stavningen) och han pekade ut var vi skulle gå ner till det underjordiska busstorget. Väl där visade en skärm att buss 211 skulle gå från hållplats 8. Precis när vi kom fram gled buss 210 in på hållplats 9 och alla människor ställde sig i kö till den. Även vi efter en stund, när vi sett på bussens skylt att den gick till Port de Soller. Förmodligen var inte sidan på Internet uppdaterad som den skulle, för även priset var ett annat, 4 euro i stället för 2,95 per person, men fortfarande helt överkomligt. Vi tillhörde de sista som fick sittplats och bussen var full av lokalbefolkning, backpackers och en och annan medelålders budgtresenär. Paret bredvid oss pratade en utpräglad Queen’s English och jag tjuvlyssnade lite, som vanligt. Hon pekade på ett hotell och sade till sin man att det var terribly, terribly posh, with five stars, you would have hated it dear, but Lydia would have loved it. And so would I.
Bussen körde via hisnande vackra vägar, via Valderossa och Soller fram till Port de Soller. Det fanns bara en hållplats här så vi gick av och då började gå ner mot havet. På hotellets bild hade framgått att det låg vid havet. Det engelska paret gick förresten till ett annat trestjärnigt hotell.
Ingen hotellskylt pekade på Hotel Marina så jag stegade in i en väskaffär och ägarinnan gick med mig ut och pekade. Över bukten. Nu tog det inte mer en drygt tio minuter att gå runt den på strandpromenaden, så det var ingen större bedrift. Hotellet låg verkligen vackert vid havet och receptionisten frågade om vi varit där förr. Det hade vi inte, men dottern hade rekommenderat oss det. Om det berodde på det eller inte vet vi inte, men vi blev ‘uppgraderade’ till ett rum med havsutsikt. Förutom den fantastiska utsikten och balkongen var rummet i övrigt också jättefint.
Vädret var lite halvmulet, men ändå cirka tjugo grader varmare än det vi lämnat i Sverige. Jeans, t-shirt och jacka verkade lagom. Och det var det, den första timmen, sedan försvann molnen och det var definitivt för varmt. Men det är sådana klädmisstag jag gillar! En lång promenad runt bukten följdes av en kanna sangria i solen.
Eftersom vi varit uppe långt före tuppen bestämde vi oss för att hålla en tidig kväll och äta på hotellet. Om rummen var bra där så var deras kvällsbuffé det inte. Kladdig och med torr fisk och torr kyckling.
Att sova intill havet är – sövande. Jag vaknade til några gånger under natten och började räkna det rytmiska vågskvalpet.Jag somnade om innan jag kommit till fyra.

20130402-162746.jpg

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bussar, Flygplatser, Hyllie, IT, Köpenhamn, Mallorca, Pendling, Personligt, Resor, semester, skola, Spanien, Trafik, Turism, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mallorca

  1. PJN skriver:

    Märkligt, många av detaljerna är samma som jag hade i mitt inlägg igår. Tidig väckning, resa till Spanien, dock till fasta landet och Madrid. Buss från flygplatsen, ett bra hotell som väntande o.s.v. Fast här är det inget varmt väder utan som en kylig majdag hemma. Ha en fortsatt fin vistelse på Mallorca!

    • MacLindhe skriver:

      Haha, jo jag konstaterade det också när jag läste din blogg (efter jag skrivit min!) Är du mycket förvånad? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s