Bus/s/väder och mässa

Finns det något gottare än att få sova tills man vaknar av sig själv och dessutom konstatera att egentligen är klockan egentligen en timme mer eftersom det är normaltid nu?

På måndagens agenda stod besök på skoldagarna på Malmö-mässan. Jag hade fått en inbjudan till NEs seminarium, och det innebar även fritt inträde och lunch. Vad gör man inte för att spara pengar åt arbetsgivaren?

Det blev så klart bussen igen. Att jaga P-plats runt Malmömässan/Emporia/Arenan kändes inte aktuellt. Ett tag funderade jag på att cykla också, men det var innan jag kollade vädret. Ett alldeles klassiskt bus/s/väder, där regnet kommer horisontellt och vattenkannan på balkongen nästan skrämde vettet ur mig när den blåste in i balkongdörren bakom mig till frukosten.
Nackdelen med att snedda över byggtomten är att den om möjligt är ännu slirigare än vanligt när det regnar, men jag såg att det stod folk på hållplatsen och ville inte riskera att bli akterseglad. Det blev jag inte, möjligtvis mer blåst än vanligt för nästan tio minuters väntan utan busskur innebär väldigt mycket frisk luft.

På bussen satt en liten dam, årsmodell 1935 ca,  stylad till tänderna för en shoppingdag på Emporia. Med håret i elegant svinrygg, stora solglasögon (i detta vädret), lilla Chaneljackan, stora Prada-väskan, tajta brokadbyxorna och gyllene skor hade hon gett Maria Montazami en match i ringen.
När bussen närmade sig Hyllie frågade hon chauffören om det var här man gick av när man skulle till ‘Empårrija’ med amerikanskt uttal. Trots att han körde som han stulit bussen kunde han svara henne att så var fallet, och lilla damen trippade av.
När jag blåste bort mot Mässan såg jag hur hennes huvud studsade runt som hunden på en sådan där hund man hade i bakrutan på bilar på 1900-talet, i förundran över allt hon såg. Hoppas hon inte blev besviken!

Inne på Mässan var några av de första jag såg kollegor från andra särvuxenheter i Skåne. En av dem skulle på samma seminarium som jag, och när vi kollade fanns det plats där  till de andra också.

NE är en av de sidor på nätet som jag använder mest, både privat när det gäller att slå upp saker och hitta pålitlig information, och i rollen som särvuxpedagog,  och det var alltså intressant att få ta del av deras nyheter. Lite spännande att det mesta även kommer att finnas som appar till mobiler och plattor framöver, även om jag har vissa problem att inse det pedagogiska värdet med karaoke.
Dessutom är det trevligt att de bjuder på lunch! Efter det blev det ett besök i en del olika montrar innan Landskrona och jag beslöt att titta närmre på Emporia. I inre delen av bottenvåningen fanns fler butiker jag inte såg vid min snabbvisit på fredagen , och jag kanske får omvärdera stället lite grann.
Folk fanns det gott om där idag också. Lite förvånande eftersom det tydligen varit helt igenkorkat där i helgen. Men det finns väl folk att ta av i regionen.

Landskrona och jag bestämde sedan att ta bussen hem till mig och fika. Naturligtvis missade vi 33:an och fick vänta 20 minuter på nästa, men här fanns i alla fall en busskur att ta skydd i.

Nu har hon åkt vidare hem till sig, medan jag gett upp alla tankar på att gå utanför dörren mer idag. Det är helt enkelt för mycket busväder där utanför.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bussar, Cykling, Emporia, Hyllie, Kläder, Konferenser, Kvinnor, Limhamn, Malmö, Mat, Pendling, Personligt, Resor, shopping, skola, Uncategorized, Utbildning, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s