Onsdagsmys

Lillelördag och en massa andra namn på dagen mitt i veckan är kanske en anledning att fira? Mannen firar på egen hand med ett utdraget möte i bostadsrättsföreningens styrelse, så jag får väl göra mitt bästa av ensamheten.

För första – och förmodligen enda – gången kommer här en modeblogg! Receptdelen kan jag kanske tänka mig att upprepa någon gång i framtiden.

Först klädseln. Blåjeans, inköpta förra året, någonstans på Mobilia. Eftersom de inte har ett signifikant märke kan jag inte komma ihåg i vilken butik. Upptill en långärmad vit bomullströja med lätt draperad framsida. Den minns jag i alla fall att jag köpte på Krizi i Limhamn på sommarrean. Den kan lätt konstateras var snyggare till solbränna . Utan på denna en kortärmad – men lårlång – stickad brun historia, så gammal att jag inte har en susning om var och när den köpts in. Ytterst kröns skapelsen av en flätstickad lika brun kofta, som om jag inte missminner mig kommer från Camilla för något år sedan. Fötterna pryds, utanpå sportsockorna från Stadium, av bruna fårskinnsskor från Coop Extra.  Dem hittade jag förresten med efter lite möda under matbordet. Deltidshunden är starkt misstänkt… Lite murrigt kanske, men å andra sidan är min näsa en färgklick som lyser upp som vilken juldekoration som helst!

Och så drinken. Till att börja med kokte jag upp lite vatten och hällde över två rågade mått Lady Gray i ett stort värmetåligt glas. Medan det stod och drog skalades två vitlöksklyftor och några centimeter ingefära som sedan revs ner i teet. En halv färsk chili hackades med av bara farten. En liten provsipp berättade för mina smaklökar att det var tämligen starkt. Tre matskedar honung gjorde det lite humanare, men något saknades ändå. En halv deciliter whisky! En arkeologiskt tur in i skåpet senare hittade jag en flaska orökt vara och mätte generöst upp. Efter en viss funderare silade jag bort chilin och annan fast materia innan whiskyn hälldes i.

Men en lillelördag kräver även lite tilltugg. Jag har valt en lagom blandning av paracetamol-baserade piller och Rinexin. För att säkra effekten har jag även – via näsan – dragit in lite flytande droger i form av nässpray.

Nu återstår bara det stora partytricket; nässköljen! Sedan är aftonen räddad – the show must go on!

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i drycker, Kläder, Kosttillskott, mode, Trams, Uncategorized, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagsmys

 1. Maclindhe skriver:

  Och fy fasen vad det smakar! 😦

 2. Ingrid skriver:

  Stackare! Sån skit på gång? Ös in rejält med medikamenter! Var lite ynklig också, så blir du kanske serverad lite godare saker än det du blandade till idag.

  Krya på dig!
  Kram

 3. Chorizo skriver:

  Det var nog rena häxdrycken, hoppas att du inte börjar sväva omkring. Deltidshunden kunde bli skrämd och få ett trauma.
  Krya på dig!

 4. Maclindhe skriver:

  Tack för uppmuntrande tillrop! Still standing – om än inte svävande. Satsar på skrämma basseluskerna och inte jycken… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s