Världen är så stor, så stor. Eller inte?

Ibland är världen inte så stor, eller så är det slumpen som är större, jag vet inte riktigt.

I söndags släppte äldste sonen sin första bok som E-bok på nätet och jag skrev om det. En av mina trognaste läsare och kommentatorer, Chorizo, nappade och tog upp ämnet böcker i sin egen  blogg. Hans blogg om vardagslivet i Österbotten är förresten av de bloggar jag gärna läser, liksom hans reseskildringar.

I sin  blogg tar Chorizo upp tre författare med rötterna i Malmötrakten. Förutom min son  två olika Stephan.

Den ene, Stephan Skougaard, kommer strax ut med sin blogg (en annan favoritbloggare) om Malmö   i bokform. Denne Stephan har jag aldrig träffat i verkligheten, även om han är kompis med en f.d. arbetskamrat till mig. Däremot hade jag en intensiv mailkontakt med honom för ett antal år sedan, i samband med släktforskningen. Efter att ha följt hans Malmö-blogg är jag förvissad om att han är mycket bättre på att skriva än att släktforska.

Den andre, Stephan Bearnert,  har skrivit en reseskildring om sitt friår i Mexico och publicerat den i pdf-format på nätet. Den är ganska snabbt läst, men väldigt trevligt skriven med både ren information och personliga minnen. Jag skrattade gott bl. a. åt hans skildring av hur han blev byhövding pga. en osthyvel. Dessutom innehåller den många foton, också på författaren själv.   Han såg ut att vara ungefär i min ålder, och eftersom jag på mellanstadiet hade en klasskamrat med samma, inte helt vanliga namn, började jag undra om det inte kunde vara en och samma person. Det fanns en kontaktruta att klicka på, och jag skickade i väg ett mail och frågade. Och jodå, det var det. Kontakt har upprättats och jag har fått mig tillsänt scannade skolfoton från årskurs sju. Det var det året alla hade polotröjor och flickorna vitt läppstift…

Så, här sitter jag i Limhamn och läser en blogg från Finland, om dels en bokutgivning av en släktforskarbekant, dels en reseskildring från Mexico  där det visar sig att författaren är en gammal klasskamrat till mig från grundskolan i Malmö.  Världen är inte så stor i alla fall.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Världen är så stor, så stor. Eller inte?

  1. Chorizo skriver:

    Polotröjor, jo när du nämner det kommer jag också ihåg dem. Och killarna skulle ha långt hår. Det var tider det! 🙂
    Kul att du kunde uppdatera ditt nätverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s