Ålder, bowling och nya malmöupplevelser

I december fyllde en av de bättre vännerna 60 och skulle nu avfiras med en kväll på stan.

Först, liksom, det känns lite underligt att vännerna börjar passera 60-strecket. Fast vännerna inte känns ett dugg äldre. Det är kanske det relativitetsteorin handlar om. Att allt är relativt. När jag var 17½ spolade jag en tiopoängare för att han var för gammal.
24.  Det tycker jag inte nu.

När jag var 25 tyckte jag Kerstin Thorvall var patetisk som inte kunde inse sin höga ålder.
54 år.Det tycker jag inte nu.

En äldre kvinna (ungefär som jag är nu – så slapp jag den kommentaren!!) berättade för mig, då inte 30 fyllda, att vid 60 kom krämporna. Samma kvinna, nu snart 88, har nu skjutit fram begreppet 30 år och begriper inte varför de kommit redan.

Det enda som verkar sant är att man inte är äldre än man känner sig.

60-åringen togs alltså, ovetande om kvällens planer ut på stan i helgen. Hans kära sambo hade antytt piercing och tatuering, men vi andra lugnade honom med att vi hade betalt extra för bedövningssalva.
Nu var det ju inte så dramatiskt, utan enbart bowling med efterföljande middag.

Mannen och jag tog bussen upp till Hyllie och gjorde vår premiärtur med Citytunnelen till Triangelen.

Snabbt, men i övrigt: Vadådå?

Det känns i alla fall bra att kunna säga att man åkt den, och inte behöva förlita sig till tillresta vänners utlåtande om hur det var. Den omskrivna konsten var väldigt diskret, men resan gick undan. Det mest minnesvärda var tre killar i tioårsåldern, varav den ene kunde tillräckligt bra svenska för att fråga denna tant om deras upphittade biljett dög, samt ett gäng handbollssupporters i rödvita vikingahjälmar. Danska, eller möjligen polska, killar. Rödvita i alla fall.

Från Triangelen traskade vi först upp till Gustav Adolfs torg och sedan vidare via Caroli bort till Entré – det nya shoppingcentret vid Värnhem. Det var första gången jag var där också, men en skåning imponerar man inte så lätt på, inte ens i hemstaden.

Det var där, på översta planet, i anslutning till O’Leary’s pub vi skulle bowla.

På vägen dit hade vi snurrat in om Hansakompaniet, och där snurrade jag i min tur in om en omklädningshytt och lyckades då snurra till behån i ryggen. Det kändes inte skönt alls och jag började alltså med att uppsöka damrummet för att snurra rätt det kroppsnära plagget.

Entré är som sagt en ny modern byggnad med moderna toaletter, där man inte behöver ratta på några vred för att få vatten i kranarna. Det räcker att med en gracil (haha!) rörelse svepa ärmen på sin blus över vasken för att eländet ska börja spola vatten. Om man sedan inte har sin arm i ärmen tar det några sekunder innan reflexen att rycka undan blusen når hjärnkontoret. Lagom för att blusärmen ska hinna bli rejält blöt.
Så, istället för en snurrad behå i ryggen steg jag ut med en urvriden men ändå dyngsur  ärm.

O’Learys är en typisk sportbar, men TV-apparater som sänder sport överallt, och med eller mindre skränande gäster som hejar på sitt lag. Lite förvirrande var det att en del Tv-apparater sände handboll Sverige-Serbien, och en del sände fotboll, gu’ vet vilka lag.

Vi hade i alla fall vår egen match, 90 minuter lång, där sex personer skulle mötas i två serier bowling. Den första serien såg jag som uppvärmning – eller upptorkning av ärm. Den andra gick lysande! Efter detta promenerade vi i samlad trupp ner till Engelsbrektsgatan vid Gustav Adolfs torg och den vietnamesiska restaurangen Mrs Saigon. Helt kort kan jag säga att det var bra. Den som vill veta närmre kan läsa här.

Kaffet följde vi upp på Cavabaren på Baltzarsgatan. Vi beställde in Jamesson till kaffet, men killen som serverade oss beklagade att den var slut och erbjöd i stället Oban Highland till samma pris. Han bedömde mig snabbt som idiot som ville lukta på drycken innan jag accepterade. Vadå? Jag är väl ingen Whiskyexpert. Det framgick med all tydlighet tyckte den manliga delen av sällskapet.

Vi lyckades så klart missa fyran hem, och eftersom vi numera är stadsbor blev det taxi istället. Taxichaffisen var en en väldigt social prick med synpunkter om det mesta. Alltifrån det politiska läget till en viss fotbollsstjärnas stora kåk och framför allt hans äldre hustru.

Som sagt, allt är relativt.

Jag kan bara konstatera att jag i dag har relativt ont i de bakre musklerna. Jag vann sista bowlingserien  och inser att det inte beror på vinnarskalle utan vinnarrumpa.

Och om man inte är äldre än man känner sig ligger jag i dag nära åldersrekordet i Guiness rekordbok. Det övre alltså.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bussar, City-tunneln, Malmö, Motion, nattliv, nöjesliv, Restauranger, shopping, Tv-program, Uncategorized, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ålder, bowling och nya malmöupplevelser

  1. Chorizo skriver:

    Jovisst kan man lukta på wiskey. Varför skulle man inte det? Men smaken är det primära. Annars kul att följa med på er tur genom stan. Det var fasligt långt ni gick, från Triangelen vid GA till Värnhem. Kanske grunden för träningsvärken lades då?

    • Monica Lindhe skriver:

      Nja, jag är van vid att gå ganska långt – det blev en lika lång tur på söndagen – och det kändes möjligen lite på framsidan av låren. Ogräsrensarmuskeln där bak skyller jag däremot helt och hållet på bowlingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s