Sällskapsspel

Jultid är också tid för att umgås med släkt och vänner, mer eller mindre frivilligt.Och efter sillen och lilla nubben händer det att sällskapsspelen åker fram.

Är man tillräckligt gammal minns man sketchen Skattkammarön där alla deltagare blir ovänner över en spelbricka. Är man inte tillräckligt gammal kan man roa sig med att kolla vad katalogerna erbjuder och fantisera ihop olika scenarion.

Ett spel som fångade min uppmärksamhet är Orangino, relationsspelet som utvecklar dina nära relationer. Ett svenskt spel som beskrivs som en hetsande partystart eller stämninghöjare efter middagen.

Det verkar ju lovande, liksom den vidare texten:

I parspel med hjärtevännen, äkta hälften eller bästa kompisen är det inte att vinna som gäller. Det är i stället att upptäcka sin egen och varandras självbilder och att ärligt möta våra föreställningar om varandra och oss själva — Kom ihåg att det är där man inte är överens som potentialen att stärka relationerna finns!” 

Nu var jag definitivt fast. Snacka om familjerådgivning och KBT i ett, här finns det  i sällskapsform för det överkomliga priset av 325:-.
Fantasin skenade, jag fick visioner av hur både Mannen och jag liksom andra par i umgänget skulle höja stämningen och förbättra våra relationer.

Fråga på kortet: Är jag en bra lyssnare?
Eget svar: 4 = absolut.
Partnerns svar: 1 = Inte en chans.
Dialogen som följer…
Han: – Vadå, menar du att inte jag är en bra lyssnare? Du ska visa 4 när du tycker jag är det.
Hon: – Precis. Därför visade jag 1.
Han: – Är du dum i huvudet eller?
Hon: – Är du?
Han: – Jag får massor av beröm på jobb för att jag är en sådan fantastiskt bra lyssnare.
Hon: – Då har du inte hört på vad de säger. Du är för f*n typisk krokodil, med en stor käft och inga öron!

Detta är helt klart en bra start för att utveckla relationen. Liksom om det på kortet står att innehavaren är mutbar. Innehavaren visar (såklart) en etta, medan partnern håller upp 3 = i  hög grad. För partnerns framtida överlevnad hade jag nog hoppats att han hade rätt.

Sedan kan det helt klart bli roligt om man spelar det efter mat och framför allt efter dryck. Särskilt om korten innehåller ord som inte är så frekventa. Då kan det bli relationsprövande bara att ljuda sig genom texten i det mysiga ljuset av stearinljus.

Jag är tålmodig och överseende, läser nästa kvinna och förbereder sig att lägga upp 4:an. För så upplever hon sig.
Partnern som nyss blivit häcklad för att inte ha kunnat läsa ord på mer än två stavelser lägger naturligtvis upp 1.

Det är  tur att julen inte varar till påska. Det hade inte många relationer heller gjort om sällskapsspelen fått råda.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i familjefest, KBT, relationer, sällskapsspel, Uncategorized, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sällskapsspel

  1. Chorizo skriver:

    Sällskapsspel blev det inte mycket av för min del denna jul men frågesport julannandag vid middagsbordet kanske var lika bra. Jag hade rätt på en fråga jag inte hade den blekaste aning om. Det kan löna sig att gissa helt vilt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s