Ett jobb på lut

Redan i våras, innan jag åkte till Sydafrika, höll man på att bygga förlängningen västerut av Inre Ringvägen i Malmö, under rondellen vid Pildammsvägen ner mot Malmö Arena. Jag tippade att det skulle vara klart när jag kom hem igen, i mitten av april. Det var det inte. Jag hoppades på innan sommarlovet i mitten av juni. Det var det inte. Kanske till byggsemestern då? Nix pix. Nä, men till skolan började igen i mitten av augusti skulle det i alla fall vara klart. Nä, inte det, nä.

På de branta plastklädda släntarna ner mot vägen gick reflexklädda gubbar och petade ner plantor. Lika imponerande varje dag jag såg dem. Jag kunde bara ana vilken träningsvärk de måste få. Det var nästan så mina bakhasor sympativärkte med dem. Bara att kunna hålla sig kvar och inte kasa ner, och dessutom dubbelvikta. Verkligen att ha ett jobb på lut.

Nu har det snart blivit fullväxta buskar av de där små plantorna de puttade ner, och däremellan tar sig ogräset allt större friheter. Allt medan vägarbetet fortsätter. Ett tag kunde man faktiskt köra under rondellen – enfiligt, men dock.   Nu måste man åter upp i rondellen för att man gör något nytt med vägbanan där under. Ingen tror att det blir klart före jul längre. Egentligen är vi nog ganska många som tvivlar på om det blir klart över huvud taget.
Vadå tunneln genom Hallands ås? I Malmö har vi vårt eget evighetsprojekt med en tunnel under Pildammsvägen.

Många svänger av innan och kör en lång omväg över motorvägen  som går till Öresundsbron bara för att slippa kaoset vid vägbygget. Man borde sätta någon miljövänlig matematiker på att räkna hur mycket utsläpp det blir.

Man varierar flaskhalsarna där det blir enfiligt dag för dag, så det är alltid lika spännande att välja fil i rondellen innan. Ska jag ta vänsterfilen och tvinga mig ut i högran, eller ska jag ta högran och bli halvt påkörd av någon som tvingar sig ut från vänstran? Eller vice versa. En eftermiddag var det tre kollisioner på den lilla vägsnutten på mindre än en halvtimme, och ofta står kön stilla ut på motorvägen Malmö- Trelleborg.

Det börjar helt klart få ett löjes skimmer över sig, särskilt som vi var många som tyckte det verkade att vara nästan färdigt i april.

Är det någon form av beredskapsarbete man sysslar med? Så är det nog. Med tanke på att Citytunneln blev klar tidigare än förväntat måste man kanske hålla gubbarna sysselsatta till de har ett nytt jobb på lut.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i arbetsmarknad, bilresor, Malmö, Pendling, Samhälle, Trafik, Uncategorized, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s