All inclusive olika nationer

Detta all-inclusive hotell på Gran Canaria är en resort. Påfågelshuset får kalla sig vad det vill, men detta är det.
När man lämpas av shuttle-bussen och checkar in utrustas man först av allt med ett blått plastarmband, ungefär som på ett svenskt sjukhus. Om man är över 18 år vill säga – de som är under får en annan färg. En annan färg innebär att man inte serveras alkohol. Vi har sett ungdomar med den aktningvärda åldern av 17 år och 10 månader som varit färdiga att begå självmord, alternativt skjuta sina föräldrar som inte klämde ut dem några månader tidigare, när de insett att all inclusive för deras del innebär ett garanterat alkoholfritt alternativ. Att försöka med falskleg är inte att tänka på. Man lämnar ju liksom passet vid incheckningen.
OK, det blåa armbandet gör att all mat och all inhemsk dryck, oavsett alkoholhalt, ingår i priset. Det innebär också att om du mot förmodan skulle besöka någon annan serviceinrättning i närområdet tittar de bara konstigt på dig. De vet att du ’bara tittar’ och inte har för avsikt att beställa in något. Snålfis där.

På hotellet bor folk av flera olika nationaliteter och här följer en generell guide till hur man identifierar de vanligaste arterna.

Engelsmän. Dessa förekommer i två versioner. Den vita eller den röda, beroende på om de vistats i solen eller inte. Båda är dock lika giftiga när det rör sig om Karaoke. Blötläggning hjälper inte, utan mer förhöjer gifthalten. Spelas något komponerat av Lennon McCartney och de går ofelbart igång. Äldre exemplar av arten bär gärna sockor.
I matsalen är de lätt ikännbara på att de rågar sina tallrikar med pommes frites och någon form av stekt fisk. De har öl, alternativt gin tonic, i glasen. I pianobaren på kvällen visar de även att tävlingsdans är ett kärnämne i den engelska skolan.

Tyskar. En vanligt förekommande typ här har kruspermanentat hår, manliga exemplar med hockeyfrilla, och luktar kokosolja. De riktigt rara exemplaren har även stringbyxor, i bästa fall kombinerat med en matchande top på damerna.
Många av dem tror fortfarande att de vann kriget och vill gärna stå först. Överallt. De fyller sina tallrikar med potatis och bratwurst och glasen med öl oavsett tid på dygnet.

Italienare. Känns främst igen på frisyren. Oavsett kön och ålder är den elegant. Välklippt och friserad. Med sitt belevade uppförande kan de vara svåra att upptäcka. Ett säkert tips är att spana efter vem som fyller tallrikarna med paastarätter och glasen med vin.

Fransoserna. Häckar inte så ofta här, och ibland svåra att skilja från italienarna om man inte lyckas höra tungomålet. Lättaste sättet att spana in en fransman/kvinna är till frukosten. De tar en croissant och en café au lait, medan italienarna tar några biscotti och caffe latte. Inget annat.

Skandinaverna då. Klädmässigt finns allt från Ellos sommarkatalog 1974 till fjolårets Thailand/Ullared. När det gäller maten är buffé lika med smörgåsbord i skandinaviska ögon. Allt ska testas. Det blandas ju ändå i magen. Det kan sköljas ner med vad som helst bara det innehåller alkohol. Är det öl i glasen kan det ändå peka på dansk härkomst.

Spanjorerna. Vi är i alla fall på en spansk ö och måste även kunna känna igen lokalbefolkningen. Inga som helst problem. De har mörkblå byxor resp. kjol, ljusblå skjorta och en gul väst med en namnsskylt. Samt ler hela tiden vänligt och säger gracias, oavsett hur korkade gästerna än är.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till All inclusive olika nationer

 1. Ingrid skriver:

  Hej! Hoppas att ni kan njuta ordentligt. Här regnar det nu, så en del av snön försvinner i alla fall. Såååå skönt! Idag känner jag mig som en italienare, nyklippt och friserad.
  Kramar Ingri

 2. Ein Bysbo skriver:

  Hur känns finländare igen då? Någon påstod att finländare har glasögon, svenskar linser. Och finska språket hörs ju vitt och brett. I övrigt är de väl ganska lika.

 3. Monica Lindhe skriver:

  Förutom den finska supermamman som slog läger med sin klan på solstolarna runt oss höll finländarna en ganska låg profil… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s