IKEA – igen

I morse följde vi nästan med dörrhandtagen in när IKEA öppnade, för vi hade insett att behovet av en garderob i hallen var stort. Mycket stort. Trots en walk-in-closet a la Anna Anka längre in i hallen måste man kunna dumpa kläderna nånstans på direkten innanför dörren. Alltså ett nytt besök hos vår hovleverantör på Svågertorp.

Fördelen med att komma dit så pass tidigt, när det dessutom är snökaos ute, är att kunderna är få.  Vi fick alltså omedelbar hjälp av en rar tjej på garderobsavdelningen, som gallrade i Mannens och mitt tjatter (tänk Piff och Puff) om vad vi skulle ha och tryckte ut en inköpslista på datorn.

Lite stoldynor, spots till taket, lite annat bra att ha,  och – naturligtvis – stearinljus, innan vi hamnade på plocklagret. En hög paxgarderob är lika med ett långt paket. Lika långt som paketen med dörrarna. Och tungt är det också. Vi lyckades hur som helst komma genom kassorna och ner i hissen till parkeringsplatsen.

Nu kom den stora utmaningen. Att få in det hela i en SAAB 93:a kombi. Framsätet så långt fram det gick, fäll det sätet så långt det går, fäll även baksätena och sedan, baxa in de platta paketen. En puttar bakifrån, en lirkar framifrån. Slutligen var allt inne. Utom jag. Som den ädelmodiga själ jag är erbjöd jag mig så klart att köra ekipaget, men icke.

Så, hopvikt i någon nyuppfunnen yogaställning, ovanpå alla platta paket i kombiutrymmet fraktades även jag hem.  Förpackningspressen Monica, införskaffad i fyndhörnan…

Mannen fick extra stränga order att köra försiktigt.  Dessutom påpekade jag att jag INTE var något platt paket.  Det visste han redan, sa han…

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till IKEA – igen

 1. Barbro Rönnngard skriver:

  Hej, Monica!
  Jättekul att följa din blogg och ditt nya liv på Limhamn. Hoppas du minns mig – det är snart sju år sedan jag slutade på Sundsgymnasiet och vi slet tillsammans med vem som skulle få tillträde till din kurs i Släktforskning! Nu håller jag på med en kartläggning av släkten och har rätt bra koll på de flesta … MEN … att göra en uppställning!!!? Hur gör man? Du som är inne i branschen kan kanske tipsa om ett bra program där man kan få med alla barn, barnbarn, tidigare och nuvarande fruar (Rönngardarna har varit ganska flitiga på att byta)
  Hälsningar
  Barbro

  • Monica Lindhe skriver:

   Hej Barbro!
   Dig glömmer man inte så lätt… 😉 Det glädjer mig att du följer bloggen! Angående släktforskningsprogram använder jag själv DIS och tycker det fungerar utmärkt. Du matar in dina uppgifter och sedan håller det reda på släktbanden till dig. Det går även att scanna in bilder etc.
   Du kan se priser och beställa via http://www.dis.se
   Lyckat till!
   Hälsningar,
   Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s