Telefoni, stolpskott och platta paket

Nu har vi faktiskt bott snart två veckor i vår fina lägenhet, och det toatala kaoset har övergått till en mer överskådlig röra. Alla flyttlådor inne i lägenheten är tömda, sammanvikta och returnerade till flyttfirman. I förrådet står det några kvar, men de är inte akuta.

Förvaringsmöblerna som leverades i platta paket är till största delen hopmonterade. Flickebarnet på IKEA som skrev ihop beställningen slet verkligen för att få det rätt med alla olika höjder, luckor och lådor på det hela, och lyckades nästan. Vi har varit och kompletterat en del, och idag ska Mannen lämna tillbaks det som blev över och köpa de sista saknade skåpsluckorna. Fogdelarna till skrivbordet som försvunnit i flytten återuppstod när vi kom hem med nyinköpta dito. Dessa ska också returneras. Så, det ljusnar i tunneln. Som i de flesta nybyggen finns ett antal småfel som vi väntar på att de ska åtgärdas. Det ser vi med tillförsikt fram mot!

Vad vi inte fixar däremot telefonin och bredbandsanslutningen, där vi tvångsanslutits till Tele2. Vi har tidigare haft Telia och såg inget problem med att byta till Tele2. Hahaha. Det var ett glädjelöst skratt.
Absolut ingenting annat än TV:n fungerar. Den fasta telefonin, där flytten anmäldes i mitten av oktober är fortfarande inte gjord. De behöver minst två veckor på sig när vi är på plats för att de ska kunna koppla över. Hallå?! Vad sysslar ni med på Tele2? Gräver kabel på vägen eller? Har ni inte insett att det är år 2009, det är digitaliserat nu, tryck på knappen för helsicke! När vi ringde första gången hade den stockholmsbaserade  kundtjänsten ingen aning om att de hade kunder i Malmö/Limhman och vår anmälan fanns inte, vare sig på mitt eller Mannens personnummer. Inte förrän vi läste högt från kopian på vår anmälan hittade de den.  Nu är det så att det planeras för 395 borätter där, samtliga ska anslutas till Tele2,  och av dem som flyttat in hittills har samtliga haft problem. Det tar mellan 2 – 6 veckor innan stolpskotten på Tele2 lyckas trycka på rätt knapp.
Så kommer vi till bredbandsbiten…. även den Tele2. I förrgår lyckades jag koppla in min stationära PC på bredbandet och var väldigt belåten. Tills igår, då finns det helt plötsligt ingen anslutning längre. Vad gör man, ju man ringer (på mobilen så klart) deras kundtjänst, knappar sig fram genom alla alternativ – Vill du svara på enkät om vår kundservice? – tryck 1 – Gäller det bla-bla- bla- tryck 2, osv. Så småningom hamnar man på felanmälan för fast bredband, och uppmanas då logga in på deras hemsida. Jamen är det fullständiga idioter som sitter där? Hur ska jag kunna logga  in när anslutningen inte fungerar? Efter en lång paus uppmanas man dröja kvar i luren om man vill tala med kundtjänst. Väntetiden beräknas till 25-30 minuter. I sådana lägen blir åtminstone jag lite lätt upprörd och trycker av fanskapet.

Istället ringde jag ner till receptionen där en rar tös sade att alla boende har samma problem. Och?! Är det inte då läge för ledningen på VP att ta tag i det hela, och säga upp avtalet med Tele2? De uppfyller liksom inte vad de ska enligt kontraktet? Inte ett endaste dugg…  Jag tror inte vi tänker uppfylla vår betalningsdel till Tele2, eftersom de inte kan leverera det de ska.

Och, jag ber till högre makter att jag utanför affären inte ska råka på någon käck representant för bolaget som försöker övertala mig att även byta till deras mobiltelefoni. Förutom jobbedatorn, (den jag sitter på övertid nu och skriver av mig ilskan på) är mobilen för närvarande min enda digitala kontakt med omvärlden. Just för att den inte är ansluten till Tele2.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bredbandsanslutning, Telefoni, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Telefoni, stolpskott och platta paket

  1. Monica Lindhe skriver:

    Ordets makt… blev tämligen omgående uppringd av någon från Tele2, med befogenhet att skicka ut en akutkille som fixade bredbandet och gav oss ett tillfälligt fast nummer. För fullmakten att flytta det gamla kan de inte hitta, så vi får sända in en ny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s