Börjar komma på plats

Nu har vi redan sovit fem nätter i vårt nya hem och börjar så smått komma i  ordning, även om det fortfarande ser ut som ett smärre bombnedslag. Det skyller jag på att förvaringsmöblerna än så länge till största delen ligger i sina  paket och flinar åt mig.
De skulle levereras mellan fyra och åtta i går, och jag skulle få telefonbesked en halvtimme innan de kom. Prick tre ringde en glad figur och talade om att han kom med möblerna om en kvart. Hallå! Jag var kvar på jobb, som tur var lektionsfri, och fick slänga mig i bilen. Tio minuter senare ringer samme man och säger att adressen inte finns på kartan.
Nej, det är en alldeles ny gatstump.
-Aha , ny gata! svarade han och lade på luren, för att ringa en minut senare och fråga var denna nya adress ligger.
De hittade hit i alla fall. efter att jag lekt GPS-tant i luren, och 287 kg platta paket levererades. Mannen gjorde ett tappert försök att börja skruva ihop dem i går kväll, men vi kom inte riktigt överens om hur de skulle kombineras, och han insåg dessutom långt om länge sin eller sin ryggs begränsningar…
Idag snurrade jag inom IKEA på vägen hem och fotograferade hur kombinationen ska se ut (som jag beskrev den igår) eftersom ritningen försvunnit i flytten. Den ligger säkert och gosar med de försvunna delarna till mitt skrivbord i någon vrå med dämpad beslysning. Förhoppningsvis stämmer leveransen med det planerade.

Nu är Mannen, iklädd bl a Voltarenplåster och slips på någon julfest med sitt jobb. Bara han inte får för sig att dansa limbo eller slänga den enda kvinnan på stället i luften ska nog ryggen klara sig! I morgon kommer dessutom äldste sonen igen och visar sina talanger.
Själv har jag också varit lite duktig och monterat IKEA garderobshyllor i en garderob från ett annat företag. Det gick med lite god vilja, och passar nästan. När väl alla dukar och lakan kommit på plats ser det hur bra ut som helst. Dessutom har jag i lugn och ro fått testa mig fram och lärt mig hantera Mannens macho-maskin, den elektriske skruvdragaren!

Nu funderar jag på om jag ska skruva ihop TV-bänken, eller slänga mig i soffan  med fjärrkontrollen till TV:en, eller eventuellt bejaka min kvinnlighet och göra två saker samtidigt. Se på TV och montera möbler.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s