Dags att lämna VO

Nu är det definitivt dags att lämna VO.  Skolan har börjat, än så länge utan elever. Det är något speciellt med en stor skola enbart befolkad av lärare. Dagarna är tänkta för fortbildning och planering.
Årets stora forbildningsnummer är att vi ska lära oss använda en ny lärportal. Vår föredragshållare i går sade att  ungdomarnas relation till tekniken är annorlunda än de äldres. För dem är den inte en pryl, utan är något som alltid funnits/fungerat. Så är det definitivt inte för alla lärare. Flera av oss kan minnas när det inte fanns mobiler eller Internet.  Jag har t o m misstankar om att det finns dem ibland oss som inte har mobil.
Den nya lärportalen är menad att frälsa oss från diverse pappersstrul. Om man säger som så, så verkar den vettig i teorin.

Med återgången till arbetet följer lunchlådorna som innehåller allt från överblivna rester till en relativt nyproducerad sallad. En mer civiliserad klädsel påminner om att sommaren har lämnat sina spår både här och där, och den där kakan till eftermiddagsfikan borde kanske ha formen av en frukt istället. Alla dessa dieter. WW, GI, VLCD, etc. Fasen vet vilken som är bäst.  En sak är jag säker på ialla fall. Det är dags att lämna VO. Inte Walk Over – ah nä! Men Vin- och  Ostdieten.   Det där biten parmesan eller gorgonzola nedsköljd med ett glas rött på kvällskvisten. Trist, men så är det. VO-dieten är härmed förpassad till helgkvällarna. Alltid nåt att se fram emot!!

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dags att lämna VO

  1. Karin skriver:

    Snart helg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s