Motorsågsmarodörer

Det var en underbar kväll i går. Mild och utan mygg, så vi satt ute till fram på småtimmarna och filosoferade.  I morse vakande vi strax före halv åtta av ljudet av motorsågar.  Lite konfunderade kom vi på att det  inne på granntomten var två män, beväpnade med två motorsågar som verkade vara på gång med avverkning. Skönt att vakna till, särskilt som det är Mannens sista semesterdag. Men det är smällar man får ta. Klart att grannen vill ha fint i sin lilla trädgård.

Frukosten på terrassen var långt ifrån så njutbar som den brukar med en ilsken motorsågsduett på andra sidan planket.  Tio femtonåriga killar med trimmade mopeder hade inte kommit ens i närheten av den ljudnivån. Att kunna lyssna på radio eller prata i telefon var uteslutet. Den enda fördelen var att vi inte hörde det ständigt skällande marsvinet (ägarna påstår att det är en hund) på nästa gata.
Eftersom vi inte såg några träd falla  spanade jag in mellan brädorna i staketet och ser de två männen, båda med sågarna i gång, stå och gestikulera om  hur tjocka smörgåsskivor de skulle skiva en stock i. Förmodar att det var det de diskuterade.  Sågade något gjorde de inte iallafall.
Framåt lunchtid, när det bara varit tyst i max tio minuter kom grannen på andra sidan över och undrade vad i h-vete de höll på med. En kvart senare fick jag ett smärre utbrott och vrålade över oljudet en försiktig undran om hur länge de tänkte hålla på. Det blev faktiskt tyst en stund. Antingen förstod de  åtminstone budskapet, eller så var det helt enkelt tid för lunch. Man ska inte överskatta sina röstresurser. Förmodligen var det lunchpaus, för när vi kom hem från stranden nyss var oljudet igång igen, och är fortfarande så. På den tiden borde dessa lumberjacks ha hunnit avverka hela Finnveden, samt stycka upp den i lagom bitar för braskaminer.  Och fortfarande verkar alla (ca 10 stycken) träd stå kvar där de stod igår. Ägarna av huset har förmodligen flytt fältet till sin vinterbostad. Det hade jag också gjort om inte detta varit året-runt-hemmet. Mannen misstänker att sågmarodörerna går på timpenning.  Kan man tipsa dem om att handsåg tar ännu längre tid?

Fortsätter de i morgon bitti finns risken att jag sätter igång en falsterboitisk motsvarighet till The Texas Chainsaw Massacre, dvs häller socker i sågtankarna. I värsta fall får vi sätta ett par tofflor utanför så de tror att det är upptaget.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Motorsågsmarodörer

  1. Barbro Sändh skriver:

    Jag har inte haft någon motorsågsmarodör nära mig, men en granne utrustad med en maskin som blåser bort (!) löv, alltså inte suger upp dem. Denna process kan pågå i många frustrerande, bullriga timmar. Vi delar på samma gatsnutt och tittar jag, sedan ljudet tystnat, över vårt gemensamma utrymme så ligger (naturligtvis) löven på min sida. Jag är lite bättre lottad än vad du är, för inom några dagar har löven virvlat kring och ligger återigen på hans sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s