Dag 11. Linderöd – Hallaröd, 35 km

ko-kräftor

Två slagna hjältar slocknade så gott  i går efter att ha ätit en egentillagad middag, med rådjur utanför fönstret, med en tramsig amerikansk film på TV, och vaknade av ett diskret slammer och kaffelukt  i morse.  Det är  något speciellt med frukostar på pensionat och B&B. En familj med två pojkar med en massa spring i benen och en liten nyfödd tös höll mamman i full gång. Pappan åt…
Vi kom iväg ganska sent, inte beroende på att det tog emot, utan för att värdfolket var så trevliga. Desstutom gav de oss en utmärkt vägbeskrivning som efter några km på E22 (fy fasen) ledde in på en otroligt vacker väg där det hade varit helt naturligt om John Bauers älvor och troll hade suttit utmed vägkanten. När vi precis kom fram till  Höör kom en liten regnskur, precis lagom när vi hade en liten paus.
Mannen hade planerat att vi skulle äta lunch i Frostavallen, och det var fler som fått den idén. Bara synd att anläggningen var stängd. Inget kaffe, ingen mat, ingen glass. Vi hade  lite kollektivt gnäll med några bilburna pensionärer som hade planerat helgens utflykt dit och var lika besvikna – och hungriga – som vi.Var finns entreprenörsandan? Jag vet flera entreprenörer jag gärna kan skicka dit. Någon kan väl åtminstone ta bort mat-skylten vid vägen. Pensionisterna satte sig i sin bil o vände tillbaks mot Höör, och vi trampade på andra hållet. En liten bit fram låg STF vandrarhem, och de serverade kaffe. Den tyska tjejen som jobbade där serverade också bullar med ost, skinka och grönsaker och hembakad äppelkaka. Hon visste verkligen hur service stavas. Har hon månne en syster över  till vandrarhemmet i Åhus?

Backarna finns där överallt, ibland nedför, mestadels uppförs och vinden emot oss, men ändå tycker jag att vi haft supertur med vädret. Regnet började droppa när vi parkerat cyklarna hos våra vänner i Hallaröd.

Nu är här ingen som luktar kamel längre och cykelbyxorna är nerpackade. VI ÄR I MÅL!!! YES!!! I morgon hämtas vi som bestämt hem med bil efter väl genomförd tur.

Att vi dessutom förärats nyfiskade kräftor i växthuset, allt medan kossorna nyfiket beskådade oss har inte gjort det sämre. Och  värdinnan praktiserade sina massagekunskaper på min rygg och axlar. Prata om lyxfinal på cykleriet! 😀

När vi väl kommit hem ska jag försöka sammanfatta intryck och tankar från hela resan, och ev. ge tips om det är någon som funderar på att göra om vår bedrift. För en bedrift är det!!

Och nu väntar Mannen, I och L  på mig i växthuset medan åskvädret rasar! Natten är ung när man inte ska cykla i morgon…

Dagens låt: 15 minuter från Eslöv med Östen Warnebring tillägnas alla som har sina anor där.

Dagens citat: Det bästa med kodlåset är att de inte kan komma in igen (Pappan till de glada små  grabbarna i morse, när de bestämde sig för att springa ut och leka)

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 11. Linderöd – Hallaröd, 35 km

 1. Marie T skriver:

  Kära Monica & Mannen !
  Jag har haft ett antal kanonroliga frukostar vid lap-topen innan arbetets plikter har kallat mig till Näset . Det har varit många goa skratt och vilda fantasier om detta radarpar som farit runt på de skånska cykelvägarna. Nästa år hoppas jag att ni även filmar och intervjuar alla dessa unikum/stolpskott som passerat era cykelvägar. För ibland har jag känslan av att ni hade slagit publikrekord jämfört med andra delen av ”Vi hade i varje fall tur med vädret”. Kenneth undrar dessutom varför ni inte även cyklade hem? Nu cyklar han ju bara mellan Kirseberg och Swedbank Arena så frågan är om HAN ska uttala sig men men……….
  WELCOME TO THE FALSTERBO PENINSULA; och ta gärna ett dopp från Falsterbobryggan med eller utan kläder, allt är tillåtet där firheten är större!!!
  PYSS

 2. Globetrottern skriver:

  Stort GRATTIS och välkommen i mål!!
  Verkligen bra gjort!!

  Kan tänka mig att cykel är ett fantastiskt sätt att ta sig fram längs vackra små vägar och nära naturen – synd bara att det är så väderberoende. Härligt att ni trots en del regn och blåst känner det som att ni haft ”tur med vädret”.

  Låt nu rumpan vila några dagar – det görs bäst i horisontalläge!! =)

  Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s