Dag 8. Maglehem – Åhus. 24 +7 km

DSC02834

En innehållsrik dag har nått till nästa. Eller pyjamasstadiet åtmistone. Vi lämnade den mysiga Solgården och äntrade våra stålhästar. Cykelvägen till Åhus var speciell. Vi såg ett antal mötesplatser (M-skyltar), natureservat och pilar till camping etc. Plus en dam med hund och sju bilar. I övrigt inget. Det var vackert – när man kunde titta upp för att undvika hålor i marken – soligt och som sagt fritt från annan trafik. Tillika fritt från allt vad serveringar, kiosker och toaletter innebär. Så vi trampade på i ett sträck till Åhus och kom fram strax efter lunch.  Jag hade uppfattat det som om vi kunde checka in på Cigarrfarikens B&B klockan femton, men det var fem. En ung slavinna lät oss sätta in vårt bagage och byta om till anständiga kläder. Det blev lunch vid Skeppskajen och en liten promenad. Två gånger tidigare har jag åkt flodbåten i Vattenriket, båda gånger har det blivit ösregn. Nu sken solen, och jag övertalade Mannen att vi skulle åka. Skepparen var lika knäpp som tidigare, men turen var vacker och skön , ända tills tio minuter före landgång. Då…. gissa? Öppnade sig himlen. Jag ska aldrig mer åka den jäkla regnskutan!

Lagom blöta gick vi tillbaks till Cigarrfabrikörens, klockan var nu 16.30, o ringde numret som stod på dörren för att fråga om det var möjligt att checka in lite tidagare. Ägaren (?) upplyste om att han var hemma och fikade med familjen, bad mig ta det lugnt o själv gå o ta en kopp kaffe nånstans. Okey, vi gick en vända i centrum, återvände fem över fem för att mötas av kö ut på trappen av incheckande människor. *suck*  Långt om länge blev det vår tur, vi betalade för en natt (hade betalt för en i förskott) och konkade upp packningen för en stupbrant trätrappa. In i rummet – en våningssäng. Ny suck, men vadå, det funkar ju.  Jag öppnade dörren till vad jag trodde var toaletten, eftersom vi beställt med egen dusch o toa, men upptäcker en ny brant trappa. Rakt upp, belamrad med madrasser o annat bröte. Tredje sucken o ner till receptionen igen. Han påstod att jag inte kunnat boka med toa o dusch eftersom det inte fanns, och jag påstod tvärtom. Eftersom toa o dusch dessutom fanns nedanför helvetestrappen och skulle delas med tio andra minst-dubbelrum, och vi har ovanan att gå upp på natten bestämde vi oss kvickt för att checka ut igen. Han blev lite småstött, grabben i receptionen, och påstod att så kunde man inte göra, ingen hade slagit ihjäl sig nattetid i den trappen på åtta år. Gladare blev mannen i kön bakom, som inte hade bokat och tog vad f-n som helt bara han fick en säng. Vi fick tillbaks betalningen för en natt, den andra kommer vi att klaga hos STF om.  Nu har vi i alla fall rum på Åhus Gästis, med dubbelsäng (som Mannen tydligen redan godkänt, att döma av hans timmerstockar) o egen toa/dusch.

Kvällen har vi tillbringat hos dotterns sambos föräldrar, som har sommarboende här,  med god mat, dryck o sällskap.  Regn när vi cyklade dit, men inte på hemvägen. Vi har tur!!

Dagens låt: Sailing med Rod Stewart, som tillägnas alla som åkt i Vattenriket i regn.

Dagens citat: Han är 85 och behöver bara pissa, men hon är ju bara 60 och behöver annat också (vår middagsvärd om ett åldersdifferentierat förhållande)

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 8. Maglehem – Åhus. 24 +7 km

  1. Marie T skriver:

    Hade bokat på Nimis? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s