Dag 3. Snårestad – Löderups strandbad. 36 km

Ytterligare en etapp är avklarad. Hur ser oddsen ut nu egentligen på att vi ska genomföra det eller inte? Vi är i alla fall ganska imponerade av oss själva!

Morgonen började med en social frukost i Snårestad. Det var verkligen ett speciellt ställe som vi gärna kan tänka oss att återvända till. Tillsammans med värdparet, några vänner till dem, ett par andra gäster och fem hundar satt vi i ett litet mysigt kök, åt gott och lät oss underhållas av värdens beskrivning av ett par andra gäster som på morgonen gått in i fel kök – deras privata, flyttat runt ett antal vinflaskor från gårdagens samkväm, och sedan lyckats hitta några gamla knäckebröd och en lika gammal klump leverpastej som de tog till frukost. Gästköket, som var fräscht och fint – låg i andra ändan av huset.

Vi skulle ju vidare och svingade oss (hahaha) upp på stålhästarna för att snabbt inse att den gynnsamma vinden från igår hade vänt. Fy fasen! När man t o m måste trampa i nedförsbackarna är det inte kul, jag lovar. Men det man inte dör av härdas man av, så… Dessutom har solen lyst på oss hela tiden (knacka, knacka) så vem vill klaga?

Första stoppet var i Ystad, dels för att Mannen skulle trycka lite pengar i automaten (det gäller att ta vara på faciliteterna när man färdas i vildmarken) och själv behövde jag uppsöka apoteket. Det är förresten suveränt bra att man kan ha sina recept inlagda på apotekets dator när man behöver något och inte är hemma.  Det var lika lång väntetid där som hemmavid, fast personalen här verkade lite mer trimmade. Däremot var det träffpunkt för Ystads äldre befolkning, som tydligen tar igen den knappt tilldelade läkartiden med en desto längre samtalstid med apotekaren. Ett äldre par i väntsoffan där förfasade sig över vår regering som ska sälja apoteken, det är ju alltid så trevligt att gå hit och prata lite.

Och så trampade vi på. Strax efter Nybrostrand fick vi sällskap av en dam som var ute på lite utflykt, och vi turades om att ha ledartröjan fram till Kåseberga, dit vi gjorde en avstickare och belönade oss med deras sillmacka och en stor öl. Sedan var det bara fyra km kvar till Löderups strandbad som var dagens mål. Sista backen upp dit är g-r-y-m. Lika bra att svälja stoltheten igen och gå leda cykeln. Med kameran i hand så det ser ut som man fotograferar.

Rummet var inte klart, men poolen finns där, och efter ett snabbt ombyte till badkläderna har sällan en pool känts bättre!

Nu väntar en italiensk buffé här i kväll  ;-). Vi står ut!!!

Dagens låt: Blowing in the wind med Bob Dylan, som tillägnas Helena med en påminnelse om min New Morning-vinylare!

Dagens citat: Jag har inte bara meloner, jag har en riktig i kylen också. (Värdinnan vid frukostbordet i morse)

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dag 3. Snårestad – Löderups strandbad. 36 km

 1. Johanna Lindström skriver:

  Super!!! Låter verkligen härligt (och jobbigt!). Tuff utmaning, men med lyxkant! Trampa på!!! Kram

 2. P&B skriver:

  Hej kompisar, strongt jobbat, ge inte upp.
  Ni glömde hälsa på Leif i Ystad.
  Här på Ärtan slöar vi och bidar tiden inför årets cykellopp till Falsterbo, med camping, den 25-26/7 (riktigt friluftsliv).
  Ha det gott!
  P&B

 3. Helena skriver:

  Okej, point taken… En imponerande färd hittills, släktens friskusar torde härmed vara korade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s