Dag 2. V Torp – Snårestad 38km(+6)

Bild 029

Tänk vad lite vind kan göra, om den kommer från rätt håll! Det var en ren njutning att cykla österut i morse, så länge det fanns cykelbana i alla fall, sedan var det lite nervöst med bilarna svischande förbi.
Vi startade 9.15 och framåt 11-draget hade vi kommit fram till Abbekås och ville ha kaffe. Men se, där är tydligen någon lokal variation på ingen-sprit-före-12-regeln som innebar att man inte öppnade någon servering, vare sig caféer, glasskiosk eller hamnkrog före 12.00. Man kanske vill vänja turisterna vid svenska vanor från början? Till slut lyckades vi övertyga en bordstorkande tjej att åtminstone hämta var sin glass till oss! Sedan trampade vi vidare och kom till Mosssby till 12 och kunde få lite rökad fisk.
Därefter skulle vi inåt landet, och svänger norrut. Inte fasen visste vi att Kebenekajse låg så nära Abbekås. För det gör det, med tanke på stigningen. Vadå Nisse Holgersson reste genom hela Sverige? En litterär bomb? Selma storknade i backen och komprimerade landet. Nisse gåsade bombis bara upp till Snårestad. Vackert, vackert, vackert. Och man hinner se och njuta när man gett upp att få cykeln att förflytta sig i ettans växel, och i stället leder den uppåt.
Stället vi bokat in oss på heter Kulturstallet och ligger strax utanför Snårestad på vägen mot Marsvinsholm. Vi har ett rum som kallas Rosenrummet, med all rätt. Allting, och då menar jag allting, är dekorerat med rosor i olika form och skepnad. Runt den uppbyggda himmelssängen hänger ett chiffon-draperi med stora vildrosor i olika färger, på sängen finns ett neongrönt överkast i acrylpäls och en mörkrosa sammetskudde, med rosor. På väggen hänger rosor som tavlor, broderier, lampor, hårspännen (på en annan lampa). Toaletten är några trappsteg ner, och även där blommar det. Men väggarna i sig är vitkalkade och förutom en och annan upphängd blomma är de synliga bjälkarna naturella. Utanför vårt rum har vi en liten uteplats med stockrosor och krusbär, och en kärvänlig hund, blandning bernador. Berner sennen-labbe alltså. Och utsikten går inte av för hackor den heller. Ett smultronställe med andra ord.

Kvällen har vi nu tillbringat på Marsvinsholms slott, och sett Sitt still i båten med Ystads stående teatersällskap. Översättning av Robin Hawdons Don’t rock the boat. Underhållande, ibland tankvärt, ibland på gränsen till pekoral. Starkast intryck gjorde de Rakel Benér som den genomstruliga tonårstjejen. Och ja, vi cyklade dit o tillbaka. Normalklädda, dvs utan trikåer ;-).

Dagens låt: Jag trivs bäst i öppna landskap med Ulf Lundell som tillägnas alla med cykelbyxor. (OK, jag gillar egentligen inte Lundell, och hade tänkt nåt annat, men den bara kom i luften på vägen.)

Dagens citat: Du måste köpa sån där vaselinspray jag hört talas om så glider det bättre och du får mindre ont. (Från en man till en annan vid frukostbordet i morse. Jag trodde det var cykelkollegor och nickade uppmuntrande. De körde bil därifrån)

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 2. V Torp – Snårestad 38km(+6)

 1. Marie T skriver:

  Jag uppskattar dina målande beskrivningar av era upplevelser så att t o m Sydsvenskan nästan får stryka på foten vid frukosten.
  Det enda som upprörde mig till den milda grad var en STOR artikel om nakenbadarnas egenmäktiga förfarande/regler om badprioriteringen på badbryggan i F-bo!
  Men det finns en dam utan namn som strider!
  Nä rosor och teater låter idylliskt och lite uppförsbacke är väl inget att sjåpa sig över. Satsa på Tour de France för äkta makar nästa år! Puss

 2. sue harden skriver:

  instämmer i föregående kommentatör, har sagt upp SDS för den handlar ju bara om iran och irak, och närinformation som denna cykelupplevda finns ju ingen make till.
  Kastar mig in och njuter som vanligt av dina skrivna ord (har alltid varit likadant sprat brev läst om dem skratat och läst om dem igen) Man mår bra av detta.. Det verkar som om rumporna klarat sig fast än har vi inte sett några bilder av sadlarna:) Instämmer om Marsvinsholms pjäsen!

  Synd att vi inte var nere i husvagnen så vi kunde ses idag. Sitter på jobb och fryser lite av AC, det verkar varmt ute.
  Sessan (annas jackrussel)skall föda valpar imorgon och jag är stby barnmorska, anna själv är i italien men ordant det så bra att alla andra är upptagna av denna händelse. Som vanligt skulle jag vilja säga.
  Ha det skönt jag följer er dag för dag, kan ni inte förlänga tiden till några veckor till? sue:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s