Dag 1. Falsterbo – V Torp 62 km

IMAGE_294[1]

Så har vi då kommit iväg. Gårdagens väderprognos talade om västlig vind, i verkligheten var den ostlig – alltså rakt i synen på oss, men solen sken, så varför klaga? Några sociala uppvisningsstopp i Höllviken för att verklien bevisa att vi gav oss av, sedan var det vidderna som gällde!
Enligt eniros vägbeskrivning skulle vår första etpapp vara 37 km, enligt min km-räknare på cykeln (och de nedre delarna) 62. Eniro räknar motorväg, vi trampade landsväg för att slippa den mesta trafiken. Den var mindre, men…. var hittar Schenker sina chaufförer? Bland polisens försöksutsläppta biltjuvar eller?
Den som påstår att att det vackert med böljande fält på Söderslätts åkrar har inte cyklat där i motvind.  Men det gick! När vi väl fått i oss lite paj på Café Vattentornet i Trelleborg och kom in på cykelleden genom beyggda, läande hus rullade det på utmed sydkusten till Böste där min arbetskamrat Eva med man gav oss konstgjord andning med hembakade kokostoppar, vinbärstårta och kaffe. 🙂

Sedan var det bara en km kvar till Hednmans pensionat där vi bokat rum, och tur var väl det för ”fullt-skylten” hängde uppe. Rummet är litet men fräscht (vem bryr sig om spindelväv i taket?), och maten på den intilliggande krogen  utsökt och dyr. Efter ett knaperstekt ankbröst med en flaska Zinfandel är  jag beredd att stå ut med en värkande rumpa! Mannen påstår sig inte känna av sådana besvär…
Bordet bredvid oss på krogen var fullt av hästfolk från Östergötland som enbart pratde dagens horse-show (den vi flytt fältet från). Hästfolk verkar lika enkelspåriga som inbitna golfare!

 • Dagens låt: Moving on med Sarah D F tillägnas alla som passerar Skegrie på cykel.
  Dagens citat: Ei ni pou semister, eller? (Nyfiken Trelleborgare som även berättade att där fanns en gammal man som dagligen cyklade till F-bo o vände)

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dag 1. Falsterbo – V Torp 62 km

 1. Marie T skriver:

  Vilket bra foto! Det ger ett trovärdigt intryck och har full förståelse för värkande bakdel. Kollat Thorvalds packning så han inte har en tub Zone med sig i bagaget som han smort in sadeln med?
  Kram på er!

  • maclindhe skriver:

   Aha! Det är så det ligger till. Eller så ljuger han, för jag ser att han står upp och cyklar i smyg….:-)

 2. Janne Granne skriver:

  HEJA HEJA HEJA, Strongt gjort!

  Vad blev snittfarten första dagen?

  Skånska landsbygden är vacker, hinner ni se nåt med all fartvind i ögonen?

  Någon skrev,citat: ”Ingen dagsetapp ska överstiga fyra mil” Slut citat”
  Där sprack det!

  62 km hmm….Ont i baken, jag kan förstå det, De blir kul hos er framöver, när Thorvald svarar i telefon, (en ny kvinnlig röst i telefonen förklarande), nä säger jag ju, de är inte Nicke, de e jag Thorvald, vi har vatt på cyckelsemester…………….
  Men oroa dig inte Thorvald dom ramlar ner igen efter nån månad eller så.

  Till Hallaröd är det ca 20 mil,
  Alltså 4 dagars cykling med nuvarande tempo!

  Fint att ni snart e hemma igen vi saknar er, så vi ställer vinet på kylning tills på Lördag kväll så firar vi målgången då, eller?

  Men hur som helst, ge inte upp nu ni är nästan framme,
  bara 152,782,569 tramptag kvar.
  (hej och hå benen går som trummpinnar)!

  MVH
  Janne och Sonia

  Ps1. Sonia har lagt undan två par nya höftleder (ett par för korta och ett par för långa ben) dessa kan sättas på plats först när svullnader och blåmärken lagt sig.

  Ps2. Vi undrar hur i h…e ni framledes skall kunna gå med stavar och rullatorer samtidigt?

  PS3. Thorvald, vi tror inte de blir nåt ikväll!!

  PS4. De hade varit kul och varit med (som följebil)

  PS5. Kan man få köpa era cyklar billigt sen?

  DS

  • maclindhe skriver:

   Snittfarten har jag inte räknat ut eftersom det är sommarlov. Men den var inte hög över Slätten, det kan jag lova! Det är inte förrän nästa söndag vi kommer, så det är det bäst att både vin o proteser är laddade. Skrattar hela vägen framöver 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s