Senior-rookies på cykel. Packade och glada?

Jaha, så var provpackningen gjord. Trots  rimlig utrustningslista  och rymliga cykelväskor gick det inte riktigt ihop. Eller inte alls, om man avser blixtlåsen på mina väskor.  Remmarna höll ihop, men väskorna stod som spärrballonger, och Mannen hotade med att köra bakom med en skylt BRED LAST. Utan att syfta på mig, sa han.
Det var bara att ta upp allt igen och börja gallra.  Först åkte de hela skorna bort, det får räcka med sandalerna. Alltså kan även sockorna tas bort.  Skulle vi råka ut för regn rinner ju vattnet ur sandalerna snabbt.
Idag är det dessutom så varmt att jeansen känns onödiga. Jeans är förresten det jag alltid släpat med mig på alla resor, och som ofta kommit hem igen oanvända. Capribyxorna duger fint. Men om det nu skulle bli kallt om benen… upp med ladyshavern också. Alltid kan det värma lite med päls på benen. Kanske ska ett par knästrumpor med för säkerhets skull?   Om nu inte ladyshavern kommer med får det bli bikinibyxor med lite ben i. Tar i och för sig lite mer plats än de högt skurna, men det får de göra. Badlakan måste också med, för även om vi bokat boende med sänglinne kanske vi behöver ett dopp i Östersjön på vägen.
Jeansjackan då? Jag har ju min nyinköpta neonfärgade funktionsjacka, men det blir too much till ceriserosa t-shirt. Upp med den också.  Bara svarta o vita t-shirts,  svarta shorts och vita capribrallor får vara kvar.

Till necessären. Vissa saker där kan av naturliga skäl inte väljas bort, men make-upen reduceras till ögonpenna, mascara (vattenfast) och läppglans. Håret… nyklippt för dagen. Det spelar väl ingen roll hur mycket det stylas när man har hjälm, så både tork och mousse får stanna hemma.
Mannen, som efter alla år inte gett upp drömmen om en fru med långt hår och blommig klänning, föreslog att jag skulle ta med mig en fin sommarkjol. Nedröstat av min utslagsröst. Tänker definitivt inte ta med resestrykjärnet heller. Däremot finns en wash-and-wear-trikåklänning nedrullad för festligare tillfällen.

Nu verkar det faktiskt som väskan går att stänga på naturlig väg. Med vattenflaska, karta, kompass och en rosa krokodil i kylväskan på styret känns vi oss redo att ge oss av i morgon fm.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Senior-rookies på cykel. Packade och glada?

 1. Helena skriver:

  Jag ska följa detta med största spänning!

 2. Globetrottern skriver:

  …. hur länge sa du att du skulle vara borta sa du!??!
  Det du packade ur är mer än vad jag packar ner för en veckas packning!?! =)
  (Lite beroende på vart jag ska förståss)

  HAHAHAHA!!!

  Hoppas allt går bra!!
  Vi vill inte höra om några cykeleksem……

  • maclindhe skriver:

   Än så länge känns allt användbart! Och ev eksem ser jag inte – och det som inte syns finns inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s