Plötsligt händer det

Jag är ingen spelare. Möjligen beror det på att jag växte upp i en spelande familj och fick tillbringa många söndagar i min tidiga barndom på Jägersro. Vi tog spårvagnen  dit, först linje 4 och sedan ettan som, om jag minns rätt, oftast stannade vid Rosengårdsstaden, men ibland fortsatte hela Jägersrovägen ut. Om hästarna sprungit mina föräldrars väg hände det  att det blev taxi hem, men oftast var det spårvagnen på andra hållet också.
Min 17 år äldre bror jobbade i luckan på Jägersro och sålde spelbongar, mina föräldrar satt på läktaren och när jag inte satt med dem gick jag mina egna vägar, men inte till stallet för jag var lite rädd för hästarna. Mina minnen därifrån är främst grå betong och cigarettrök.  Alltså, jag blev tidigt avskräckt från spel, och mina vuxna spelerfarenheter är få, om man inte räknar sällskapsspel alltså.
I bland vinner jag några trisslotter på helgkorsorden i Sydsvenskan och skrapar fram så det räcker till nya lotter, någon gång per år köper jag en påse Lördagsgodis, men mycket mer än så är det inte.

Och spelar man inte kan man inte vinna. Eller…?

Vi får alla då och då förfrågningar om vi vill vara med i olika undersökningar, det kan handla om politik eller om vilken TV-reklam vi kommer ihåg. Det händer att jag kryssar i och svarar och får då ibland poäng för detta, t ex på M3 Panel. De här poängen brukar försvinna eller ges till välgörande ändamål, men i år när förfrågan kom vad jag ville göra av mina insamlade poäng fanns även alternativet att ‘köpa’ lotter till deras jullotteri med.
Tja, varför inte? Jag hade ändå tillfälligt dövat mitt världssamvete med ett antal kronor till olika organisationer, så varför inte chansa på några lotter. Så var det med det. Klick, klick och glömt.

Men igår, på tisdagskonferensen när den Store Skolledaren klappade sig på axeln över framtagen statistik över våra elevers resultat brummade det i mobilen och jag smög upp den och kollade. Ett mail från Danmark med TILL LYKKE!  i stora bokstäver. Jag hade vunnit första pris och var den lyckliga vinnaren till ett superpresentkort på 31 100 sek. Första impulsen när man får mail att man vunnit något är ju att det är skräpmail, men eftersom de inte bad mig bekräfta, skicka kontonummer utan skrev att det inom kort skulle komma en kod till presentkortet blev jag undrande. Dessutom var det mer spännande än diagrammen jag borde ägna mitt intresse åt. Kollade avsändaren, den verkade seriös, gick in på deras hemsida, (skolledningen blev allt mer ointressant)  och jo, men visst.. vinst

Hallå! Inte kan man sitta på något sådant själv. Knackade närmast sittande kollegan lite diskret på axeln och smög över min mobil till henne. Hon läste, höjde lite på ögonbrynen, och viskade att det är så tröttsamt med alla dessa vinnarmail. När hon såg min min åkte hennes ögonbryn ännu högre upp och hon väste fram ”Du tror väl inte på det???

Med mina sinnesförmågor starkt ifrågasatta försökte jag rikta uppmärksamheten framåt, där nu två småchefer tagit över scenen och verkligen ansträngde sig för att entusiasmera ett kollegium slutkörda lärare att i terminens sista veckan ägna resten av eftermiddagen åt kvalitetssäkring.
Det gick inte över sig bra för dem, men som lyckligt lottat anställda i Sveriges bästa skola  gjorde vi som vi var beordrade, om än kvidande.

Ämneslaget jag tillhör fick höra om min vinst, men uppriktigt sagt är jag tveksam till om ens de trodde på mig. De var nog mer inne på att Tomten rumsterade om på loftet. Mitt loft alltså.

Även Mannen verkade något tveksam när jag kom hem  och berättade, men när jag plockade fram en flaska italienskt bubbel och korkade upp insåg han att det verkade trevligare att tro på det, än motsatsen.

Idag har jag fått verifierat att jag verkligen vunnit och att presentkortet gäller i en massa olika affärer.

Innan eventuella tiggarbrev börjar komma kan jag tala om att det är intecknat redan. Det finns mycket på önskelistan här, saker som fått stå tillbaka för att det fanns en del vi ville ändra på i nya boendet. Men en resa blir det, och naturligtvis en eller annan fotopryl… 🙂

Tomten kom tidigt i år.

 

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i boende, drycker, IT, Konferenser, Malmö, media, MInnen från förr, Personligt, Reklam, skola, Uncategorized, Vardagsliv, Vin och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Plötsligt händer det

 1. Sådant skulle också finnas på min lista om jag vann en motsvarande summa.

  Den resan måste du naturligtvis blogga om!

  • MacLindhe skriver:

   Ja, det är en precis ‘lagom’ summa att vinna för att unna sig det där extra man inte har råd till annars och ändå inte känna något krav att investera på ett vettigt sätt.

 2. Sue skriver:

  Fantastiskt berättelse om hur man reagerar på ett vinstbesked idag. Vi är inte godtrogna:)
  Det finns nog många slängda besked med riktiga vinster, bättre slänga än en virus i systemet och inte kan man ta en influensaspruta heller.
  Bara att gratulera!! O passa på att köp några lotter till när du ändå surfar 🙂

  • MacLindhe skriver:

   Eller hur? Med alla dessa googleöversatta vinstbesked åker säkert många riktiga med i samma städning av mailboxen. Detta beskedet var däremot på felfri danska. Tror däremot inte jag blir mer gambler nu, utan fortsätter med lördagskryssen i SDS. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s