Tankar vid poolen

Att ligga pall vid poolen har sina sidor. Goda och mindre bra. Till de goda hör att man förhoppningsvis slappnar av, blir klädsamt solbränd, kan läsa en god bok eller slänga sig i det blöta och motionsimma om lusten eller värmen kräver det. Dessutom kan man socialisera sig lite lagom med andra upp-pallade poolbesökare.

Till de mindre bra hör att det kan bli tråkigt,  om boken eller omgivningen inte är så stimulerande. Dessutom är det minst sagt väderberoende.

Det är då jag börjar tjuvlyssna och låta fantasin flöda. Följande är alltså till en del ett resultat av att jag var uttråkad och kanske inte helt med sanningen överensstämmande, vad jag vet…

Det var övervägande kvinnor som låg utströdda på solstolarna. En anledningen till den kvinnliga dominansen var ett stort sällskap unga tjejer som firade möhippa. Den blivande bruden gjorde först entré i slöja till bikinin, men hennes väninnor insåg att det inte funkade i vattnet. Hon utmärkte sig ändå med en alldeles perfekt liten graviditetsmage, sådär sex månader gammal och att hon var den enda som fick alkoholfritt i stället för champagne. Alla tjejerna var förresten väldigt vackra, om man sagt till mig att de var ett gäng missar som väntade på nästa tur på catwalken skulle jag bara sagt jaha.
Samtliga av dem var tatuerade någonstans på kroppen, och de flesta av dem dessutom piercade i naveln. Det är ingen av damerna som bor här.

Utanför staketet frodas ogräset, och en ung, mycket vältränad kille tillbringar, tillsammans med en lika ung, lika vältrimmad tjej, dagarna med att visa upp sig och rycka ett ogräs då och då.
Dessa två ogräsryckare verkar vara handplockade för att stämma in i bilden. Lyxigt poolområde, vackra trädgårdsmästare att vila ögonen på. Hollywood hade inte fått till det bättre.

Två damer i översta medelåldern sitter på var sin solstol och läser. Den ena Jackie Collins (kanske ett antikvariatsfynd?), den andra ett glassigt månadsmagasin. Det litterära värdet något under nobelprisnivå, med andra ord. Dock säkert roligare, men inte tillräckligt kul för att hålla damernas totala uppmärksamhet.
De börjar betrakta den trädgårdsskötande killen, och kommentera honom.

Rysligt rar ärta, den där.
– Mmm. Väldigt.
– Det är bra att de stoppat in honom som komplement till vår handyman.
– Jo, han gör ingen glad.
– Känner mig lite som en Hollywood-fru. Han får vara pool-killen i boken.

Tystnad.

Med den takten hade det varat länge.

Mer tystnad.

Å andra sidan verkar där inte bli mycket gjort. Han rycker lite i vad som helst.

Damerna återgår till sin litteratur och killen står och funderar på om han ska rycka upp en maskros eller tistel före lunchrasten.

En annan kvinna beklagar sig för sin man över att man släpper in så många gästbadande, och hennes man hummar instämmande. Samtidigt som han ingående studerar en av möhippedeltagarnas aktertatuering. Bikinitrosans snöre i häcken ger möjlighet till det.
En annan väl mogen man påpekar att den som klagar på de besökarna måste vara gay.  En kille från baren tappar sitt glas.  Tur de är av plast.

Ett outtröttligt barnbarn till någon far runt som en liten lycklig torped i vattnet, utrustad med uppblåsbara simringar på armarna.  Med ojämna mellanrum skriker han
Kissnödig farfar!
Och farfar gör en blixtutryckning, håvar in grabben och springer i kapp med honom in på toaletten. Ivrigt påhejad av alla andra. Vi ser med blotta ögat hur farfars kondition förbättras med varje toalettbesök.

En annan liten knatte tycker det verkar onödigt när han är nödig och ställer sig ogenerat i det grundaste och kopplar på sitt sprinklersystem. Den gästande mamman skrattade uppskattande och blev på kuppen nästan lynchad av ett gäng boende damer. Den gossen bör stanna i  Pisseviken på Sibbarp resten av sommaren.

Något annat som orsakade kräkreflexer hos många var den yngre kvinnan som gav sig på att klämma finnar på sin pojkvän. I poolen.

Man reagerar mer på sånt i en begränsad pool än i stora havet där det sker värre tömningar än så.

Ett par väldigt rara hemflyttade utlandssvenskar ligger på sina vanliga platser. Den mycket söta frun har tagit med sig kindpussandet hem till Sverige, och utnyttjar det flitigt. Flera av de manliga grannarna uppskattar det till mer än fullo. En av dem så fullt att det är på vippen till översvämning.  Söta fruns man bara ler och berättar samma anekdot för femte gången.

Om inte jag också ska upprepa mig håller jag här.

Fortsättning följer. Kanske.

Om MacLindhe

Jag är född i mitten av 1950-talet i Malmö och har i stort förblivit Skåne trogen även om jag gärna besöker andra platser och länder. Numera äger jag mitt eget schema och det innebär väldigt mycket fotkonst och utställningar, även om skrivklådan pockar på då och dåvilket än så länge resulterar i bloggar . I was born in Malmo in the middle of the fifties, and have stayed in Scania, Sweden, even if I love to visit other places and countries. Nowadays I own my scedule, and spend a lot of my time I work with my art. Now and then, I still write a blog.
Detta inlägg publicerades i bad, Limhamn, sommar, SPA, Uncategorized, Vardagsliv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tankar vid poolen

  1. Chorizo skriver:

    Rubriken fick mig först att tänka på något annat men så insåg jag snabbt att du inte är typen som ligger och dricker öl vid poolkanten. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s